Βίντεο αποκαλύπτει το μέγεθος και το μεγαλείο των ανασκαφών

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο λόφος Καστά της Αμφίπολης είναι εδώ και μερικές εβδομάδες στο επίκεντρο της δημοσιότητας παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αρχαιολογική έρευνα στον εντυπωσιακό μακεδονικό τάφο.
Το τηλεοπτικό κανάλι της Καβάλας «ENA CHANNEL GREECE» κατέγραψε εικόνες της περιοχής από ελικόπτερο, έτσι που φαίνεται από ψηλά ολόκληρος ο λόφος και διακρίνεται ξεκάθαρα ο μαρμάρινος περίβολος που έχει συνολικό μήκος 497 μέτρα.
Φαίνεται επίσης το ειδικό στέγαστρο που η ανασκαφική ομάδα της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, που είναι η επικεφαλής, τοποθέτησε πρόσφατα πάνω από την πύλη με τις μαρμάρινες Σφίγγες, όπου βρίσκεται και το επίκεντρο των ανασκαφών.
 Μέχρι στιγμής η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στην επιφάνεια νέα εκπληκτικά ευρήματα από τον Τύμβο Καστά. Ανάμεσά τους ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ. αιώνα και η συνέχεια του ψηφιδωτού βοτσαλωτού δαπέδου που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους.
Εντωμεταξύ η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκ νέου τις ανασκαφικές εργασίες καθώς τις προηγούμενες ημέρες η προσοχή όλη είχε στραφεί στη στερέωση και συντήρηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, προκειμένου να τα προστατεύσουν καθώς όπως έχει πει η κυρία Περιστέρη «ένα μνημείο βγαίνει και παράλληλα συντηρείται, αλλιώς το χάσαμε»

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog