Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Βίντεο αποκαλύπτει το μέγεθος και το μεγαλείο των ανασκαφών

SHARE
Ο λόφος Καστά της Αμφίπολης είναι εδώ και μερικές εβδομάδες στο επίκεντρο της δημοσιότητας παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αρχαιολογική έρευνα στον εντυπωσιακό μακεδονικό τάφο.
Το τηλεοπτικό κανάλι της Καβάλας «ENA CHANNEL GREECE» κατέγραψε εικόνες της περιοχής από ελικόπτερο, έτσι που φαίνεται από ψηλά ολόκληρος ο λόφος και διακρίνεται ξεκάθαρα ο μαρμάρινος περίβολος που έχει συνολικό μήκος 497 μέτρα.
Φαίνεται επίσης το ειδικό στέγαστρο που η ανασκαφική ομάδα της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, που είναι η επικεφαλής, τοποθέτησε πρόσφατα πάνω από την πύλη με τις μαρμάρινες Σφίγγες, όπου βρίσκεται και το επίκεντρο των ανασκαφών.
 Μέχρι στιγμής η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στην επιφάνεια νέα εκπληκτικά ευρήματα από τον Τύμβο Καστά. Ανάμεσά τους ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ. αιώνα και η συνέχεια του ψηφιδωτού βοτσαλωτού δαπέδου που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους.
Εντωμεταξύ η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκ νέου τις ανασκαφικές εργασίες καθώς τις προηγούμενες ημέρες η προσοχή όλη είχε στραφεί στη στερέωση και συντήρηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, προκειμένου να τα προστατεύσουν καθώς όπως έχει πει η κυρία Περιστέρη «ένα μνημείο βγαίνει και παράλληλα συντηρείται, αλλιώς το χάσαμε»
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: