Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Υπογράφεται η ένταξη του Πάτρα-Πύργος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

SHARE
«Περιμένω από τους υπηρεσιακούς παράγοντες το πρόγραμμα για να υπογράψω την απόφαση, αυτό σας λέω ότι θα γίνει και αύριο(σήμερα). Όπως είχα δηλώσει ξανά στην εφημερίδα σας προχωρήσαμε τις διαδικασίες και θα δημοπρατήσουμε το τμήμα Πάτρα- Πύργος…»  τόνισε τη Δευτέρα το βράδυ αποκλειστικά στο patrisnews.com ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Η θετική αυτή εξέλιξη την οποία και είχε αποκαλύψει η εφημ.ΠΑΤΡΙΣ με πρωτοσέλιδο άρθρο στις 2 Σεπτεμβρίου βάζει τέλος στα όποια σενάρια κυκλοφόρησαν τελευταία για νέες καθυστερήσεις. 
Πρέπει να τονιστεί ότι χθες Δευτέρα από πλευράς του υπουργείου Υποδομών  ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στ. Σιμόπουλος έβαλε την υπογραφή του στο τεχνικό δελτίο του έργου μια απόφαση που απαιτούνταν πριν ενταχθεί το έργο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.     
Το τμήμα Πάτρα-Πύργος μήκους 75 χλμ και κόστους 340 εκατ. ευρώ, σύμφωνα  με το Υπουργείο Υποδομών  αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2015 και να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

               Τι περιλαμβάνει 
ΤΜΗΜΑ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ (αυτοκινητόδρομος με 2 λωρίδες ανά ρεύμα + ΛΕΑ)
Πάτρα - Κυλλήνη (42.8 χλμ). . Περιλαμβάνει το τμήμα μήκους 18 χιλιομέτρων μεταξύ Μιντιλόγλι και Κάτω Αχαΐα.
Κυλλήνη - Πύργος (37.8 χλμ). Περιλαμβάνει: Γέφυρα Πηνειού
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: