Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

'ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ''...

SHARE
Επανήλθε στην κόντρα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και την πανελλαδική συνάντηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το μεσημέρι της Κυριακής, ...
σε γνωστό ξενοδοχείο. Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών αναζωπυρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, με τις γνωστές αποδοκιμασίες παπανδρεικών κατά του κ. Βενιζέλου.

Αφορμή στάθηκε η κριτική που άκουσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός άσκησε σφοδρή κριτική κατά του κ. Βενιζέλου την προηγούμενη Παρασκευή σε κλειστή σύσκεψη υπουργών και στελχών του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εξωτερικών και επανέλαβε τις επικριτικές απόψεις του δημόσια, σήμερα.

Στη δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους εσωκοματικούς του αντιπάλους να μετρήσουν τις προσωπικές τους διαδρομές. Είπε πως όσοι στρέφονται κατά του ΠΑΣΟΚ το κάνουν επειδή χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Σημείωσε αναφερόμενως στις πολύχρονες επιθέσεις που δέχεται από τους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου πως ότι κι αν έχει πει ο εσμός των ψεκασμένων και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι των όσων άκουσε το 2007 μέσα στο ΠΑΣΟΚ. "Τα φαντάσματα και οι καλικάτζαροι της παράταξης είναι παρόντες", τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος, δε, στο εγχείρημα της Ελιάς και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, υπογράμμισε: "Περιμέναμε μια δήλωση στήριξης έστω την ημέρα της ψηφοφορίας και αυτή έγινε αργά και ήταν αμφίθυμη" υπονοώντας τη στάση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αρκέστηκε σε μία χλιαρή δήλωση την Κυριακή των ευρωεκλογών, όταν βγήκε από το παραβάν.

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε μιλώντας σε έντονο ύφος: "Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τα αριστερά και να μιλάνε για σύμπραξη με τη Δεξιά τα παλικαράκια του μνημονίου που μας οδήγησαν εκεί. Επίσης επανέφερε με έμμεσο τρόπο την άποψη ότι πολλά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ/Ελιά λέγοντας: "Ύψιστη δημοκρατική λειτουργία είναι να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν και να μην επενδύεις στην ήττα".

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με έμμεσο τρόπο σχολίασε τα όσα ακούγονται περί απροθυμίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και κάποιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο, στην περίπτωση που αυτός προταθεί. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος πως του ίδιου δεν του αρέσουν οι συναλλαγές, το παρασκήνιο και οι σκοτεινές σχέσεις και συμπλήρωσε με νόημα: "Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κάποιος ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να το πει αν είναι. Φαντάζομαι ότι δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι επ' αυτού".



Αναφορικά με την κριτική που έχει ακούσει για τις πολιτικές συμμαχίες κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσουν τι είναι προοδευτικό, η τρικομματική κυβέρνηση με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ή η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εσμό των ψεκασμένων. "Υπάρχουν κάποιοι σύντροφοι που λένε ότι μπορούμε να λαικίσουμε όπως ο Τσίπρας, είπε και αντέκρουσε αυτή την άποψη σημειώνοντας ότι ο κόσμος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ γιατί καταλαβαίνει την κρισιμότητα των στιγμών.

"Ο Τσίπρας προτείνει διαρκές μνημόνιο"
Απαντώντας στα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως σε σχέση με τη χθεσινή ομιλία του "τα πράγματα επιδεινώθηκαν".
Κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδεχτεί την επίκαιρη και ισχύουσα πρότασή μου από το 2012 να συμπράξει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης "για να δει το πραγματικό έδαφος της αποδοχής των προτάσεών του". Ο κ. Βενιζέλος είπε, επίσης, ο κ. Τσίπρας προτείνει "το διαρκές μνημόνιο, τον διαρκή ζυγό της Τρόικας και τη διαρκή ταπείνωση της χώρας". Επιπλέον τόνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει την επιστροφή στα πρωτογενή ελλείμματα του 2009, η χώρα έχει να χάσει πάρα πολλά από αυτό.


Αντιπαράθεση Χρυσοχοΐδη - Γρηγοράκου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όταν το λόγο πήρε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων πρότεινε έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε πού λαμβάνονται οι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ. "Δεν είμαστε ουρά, δεν είμαστε τσόντα, δεν είμαστε παρακολούθημε κανενός", είπε.

Στον κ. Χρυσοχοΐδη απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Όταν ανέβηκε στο βήμα ο κ. Γρηγοράκος είπε: "εσύ είχες πει Μιχάλη ότι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει και να αλλάξει το όνομα και ότι ο Παπανδρέου δεν κάνει ούτε για πρωθυπουργός στη Ζιμπάμπουε".
Ο κ. Γρηγοράκος σημείωσε: "να πάμε όλοι μαζί και στα λόγια και στα έργα και στην κάλπη. Δεν μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να μας διαλύσουν".

Από τη θέση όπου καθόταν ο κ. Χρυσοχοΐδης αντέδρασε έντονα: "βλέπω δικηγόρους και συνήγορους του Προέδρου,", είπε και αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις από τους παριστάμενους. "Τα εεε αλλού", αντέκρουσε και συμπλήρωσε: "δεν ανήκω στο κόμμα κανενός προέδρου, είμαι ΠΑΣΟΚ γιατί θέλω μια δημοκρατική παράταξη και όχι μια αντιδημοκρατική παράταξη".

Στον κ. Χρυσοχοΐδη απάντησε ο Γιώργος Λιάνης ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως αν κάποιος είναι στην κυβέρνηση και διαφωνεί είτε κρατάει το στόμα του κλειστό, είτε παραιτείται.

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επίσης, απάντησε στον κ. Χρυσοχοΐδη χωρίς να τον κατονομάσει: "εγώ ποτέ δεν έχω μιλήση για αποκαθύλωση συμβόλων", είπε.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: