Γιατί χιλιάδες Αστυνομικοί φυλάνε τους έχοντες και όχι τους Φορολογούμενους;

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Η αποκάλυψη απο τηλεοπτική εκπομπή 'Αθέατος Κόσμος' ότι 8.500 περίπου αστυνομικοί φυλούν απο πρεσβείες μέχρι Πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες όταν η οργανική δύναμη το 2007 ήταν περίπου 17.000 αστυνομικοί για την ΕΛ.ΑΣ. το 2007 αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Φυσικά οι έχοντες πολιτικοί και λοιποί θα μπορούσαν να πληρώνουν απο την τσέπη τους με ιδιωτική φύλαξη το..τομάρι τους. Απο εκεί και πέρα θυμίζει θέατρο του Παραλογου όταν ακούστηκε ότι επιπλέον 83 δημοσιογράφοι έχουν υποβάλλει αίτηση για φύλαξη! Δεν μιλάμε σαφώς για συντάκτες των 700 ή των 1.200 ευρώ αλλά για επώνυμους και απο παρουσιαστές μέχρι αρχισυντάκτες εφημερίδων. Αλήθεια ωρέ, ο Έλληνας φορολογούμενος που πληρώνει δεν έχει δικαίωμα υπεράσπισης της ζωής και της αξιοπρέπειάς του; Και γιατί επιτέλους αυ΄τη η λίστα δεν δημοσιοποιείται ώστε να μάθουμε ποιοί είναι αν και στα δημοσιογραφικά γραφεία γνωρίζουν αρκετοί τι συμβαίνει;
Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε τον περασμένο Μάιο, εξωθεσμικά πρόσωπα δεν δικαιούνται φύλαξη εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας που εξετάζονται από επιτροπή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Στα πρόσωπα που δικαιούνται να έχουν φύλαξη συγκαταλέγονται υπουργοί, υφυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί και άλλα θεσμικά πρόσωπα. Σύμφωνα όμως με την εκπομπή φρουρούνται ακόμη και πρώην βουλευτές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, πρόεδροι ποδοσφαιρικών σωματείων και πρόεδροι ΔΕΚΟ.

Αποτέλεσμα, στην προστασία υψηλών προσώπων να υπηρετούν 3.300 αστυνομικοί και όπως πολλές φορές έχουν καταγγείλει οι ίδιοι, μόνο χρέη φρουρού δεν εκτελούν ενώ σε άλλες καταγγελίες τους υποστηρίζουν ότι εκτελούν χρέη οικιακής βοηθού.Διαβάστε το Προεδρικό Διάταγμα για να δείτε πόσα άτομα δικαιούνται για τη φύλαξή τους τα λεγόμενα «υψηλά» πρόσωπα και να ζαλιστείτε. Φέρει το όνομα: ΦΕΚ A 83/9.5.2008ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 52!

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Γειά σας. ειμαι ο δημιουργός του Συστήματα ασφαλείας cctv κάμερες που ασχολειτε με την εγκληματικότητα και την ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους διασφάλησης και της περιουσίας του πολίτη.
ενδιαφέρομαι για ανταποδωτική διαφήμηση.
αν ενδιαφέρεστε κι εσείς μην διστάσετε να μας στείλετε email στο
infoxsec@yahoo.com για να ανταλλαξουμε τον σχετικό κώδικα html

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog