Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΔΤ-ΔΤ-ΝΕΡΙΤ = ΒΟΘΡΟΛΗΜΜΑΤΑ(!)

SHARE
Γράφει ο Κ.Π.
Πριν από καιρό, φίλοι με είχαν ρωτήσει πως βλέπω την διαδικασία δημιουργίας του νέου φορέα, μετά το λουκέτο της ΕΡΤ. Τότε είχα παρομοιάσει, το ραδιομέγαρο και την Κατεχάκη, ως... 
χώρο συγκέντρωσης και αποχέτευσης λημμάτων. Το μόνο που έμενε ήταν να βρεθούν τα πρόσωπα διαχείρισης αυτών των λημμάτων από τη δυσοσμία. Γυρνώντας λίγο το χρόνο πίσω, βλέπουμε ότι τα πρώτα βοθρολήμματα, συγκεντρώθηκαν μέσω του Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ , στην ΕΔΤ, στη συνέχεια με άλλη επεξεργασία στην ΔΤ και Φθάσαμε στο τελικό στάδιο της ΝΕΡΙΤ που γίνεται και η τελική επεξεργασία στα «Σ.....» για να φανούν χρήσιμα.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, το εξωμήτριο και προβληματικό παιδί της ΕΡΤ που το ονόμασαν ΝΕΡΙΤ. Οι διαχειριστές αυτού του φαινομένου, φορώντας μάσκες δυσοσμίας δεν κατάλαβαν τίποτα, αλλά η «μπόχα», έφτασε σε κάθε γωνιά της χώρας και το εξωτερικό.
Μελετώντας λοιπόν τα 5 βιογραφικά των μελών του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, των κ.κ, Γιώργου Προκοπάκη, Αικατερίνης Ευαγγελάκου, Θεόδωρου Καρούνου, Νίκου Ξανθούλη και Κωνσταντίνου Πολυζωγόπουλου, είδα ότι δεν έχουν καμία σχέση, με αποχετεύσεις και αποκομιδή λημμάτων. Άρα οι άνθρωποι, με μάσκες η χωρίς μάσκες η δυσοσμία δεν τους άγγιξε. Διαφορετικά θα είχαν αντιδράσει. Εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι τους οποίους δεν γνωρίζουμε.
Και το λέω αυτό, διότι διάβασα, ότι οι κύριοι του ΔΣ, θα επιλέξουν τους άριστους, 9 διευθυντές και δύο συντονιστές, από τις 346 υποψηφιότητες. Ερώτημα: υπάρχει κάποιος από εσάς, που θα αξιολογήσετε τους διευθυντές να έχει σχέση με τον τηλεοπτικό χώρο; Γιατί δουλεύετε τον κοσμάκη και τις 346 «ψυχές»; Λυπάμαι πραγματικά, που βρέθηκαν 346 πρόσωπα να μπούν σε μια τέτοια διαδικασία ταπείνωσης και να κριθούν από πρόσωπα, που επελέγησαν με τον τρόπο που κάποια άλλα πρόσωπα τα επέλεξαν, μέσα από υπόγειες διαδρομές και αδιαφανείς διαδικασίες, όπως θα επιλεγούν και τα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κλάδο.

Εκείνο που μπορώ να μαντέψω, παράλληλα με τα μηνύματα που έρχονται απέξω, είναι ότι η ΝΕΡΙΤ θα αυτοδιαλυθεί, πολύ σύντομα διότι είναι αδύνατον να λειτουργήσει, σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις. Κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Δικαιωμά τους. Αυτοί θα φάνε τις «φάπες». Οι ξένοι συνάδελφοι και τηλεοράσεις στέκουν αλληλέγγυοι  στον αγώνα των εργαζομένων και αυτό λέει κάτι, για όσους γνωρίζουν από τηλεόραση όπως τονίζουν και οι φίλοι μας:

«Μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ και τους οκτώ μήνες σιγής που ακολούθησαν, φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά τη λειτουργία ενός καινούργιου φορέα με τα ελάχιστα απαραίτητα προκειμένου να δικαιολογήσει την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους από το κοινό», δήλωσε ο Τζιμ Μπουμέλα Πρόεδρος της ΔΟΔ και συνέχισε:

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις που είναι μέλη της Ομοσπονδίας και καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδια της, προχωρώντας σε νέες διαβουλεύσεις με τις δημοσιογραφικές ενώσεις μέλη της ΔΟΔ, τους πολιτικούς και τους άλλους ενδιαφερόμενου φορείς, πριν καταλήξει σε αποφάσεις, που είναι δυνατόν να αποβούν μοιραίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα».

«Στηρίζοντας τους Έλληνες συναδέλφους ο Μόγκενς Μπλίχερ Μπζερεγκάρντ Πρόεδρος της ΕΟΔ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση Δημοσίας Ραδιοτηλεόρασης EBU, να μην δεχθεί την αίτηση συμμετοχής της ΝΕΡΙΤ υπό την παρούσα μορφή, δηλώνοντας: «Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τα απαράδεκτα σχέδια και με σοβαρότητα να επανεξετάσει το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, λαμβάνοντας αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς έμπειρων και σκληρά εργαζομένων συναδέλφων».

Θα επανέλθουμε όμως γιατί διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τον Γ.Κ.Λ και Ε.Κ.Λ. ψάρεψα «μαργαριτάρια». Τι διαστροφή έχουν τα μυαλά αυτών των ανθρώπων που τους συνέταξαν;
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: