Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

''ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ''...

SHARE
Πολύ «θετική» χαρακτήρισε την απόφαση που υπέγραψε σήμερα, με την οποία καθορίζει το επιτόκιο υπερημερίας που θα πληρώνει το Δημόσιο όταν χρωστά σε ιδιώτες,...
παρότι τελικώς ορίστηκε χαμηλότερα από το επιτόκιο που θα πληρώνουν οι ιδιώτες όταν χρωστούν αλλά δεν πληρώνουν στο δημόσιο. 

«Μέχρι τώρα το επιτόκιο ήταν μηδέν και το Δημόσιο δεν πλήρωνε τίποτε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για να συμπληρώσει μάλιστα ότι «η διαφορά επιτοκίου αντανακλά και τη διαφορά ρίσκου αφού, σε αντίθεση με πολλούς ιδιώτες, το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει πλέον στην ώρα του». 
Το τελευταίο σχόλιο πάντως έγινε δεκτό με γέλια από τους δημοσιογράφους που έκαναν την ερώτηση, προκαλώντας και κάποιο μειδίαμα του ίδιου του υπουργού που αισθάνθηκε την ανάγκη να συμπληρώσει ότι «θα πληρώνει στην ώρα του» το Δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση Στουρνάρα το επιτόκιο υπερημερίας για ιδιώτες ορίζεται στο 8,76% ενώ για το Δημόσιο στο 6%.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: