Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

SHARE
Εν μέσω ομοβροντίας δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την Ελλάδα, ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς,...
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, με συνεντεύξεις τους αναλύουν τους στόχους και τις προσδοκίες τους για το νέο έτος, δίνοντας κι ένα σαφέστατο δείγμα γραφής για τις προθέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.   

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», θέτει ως σημαντικότερο μέλημα της ελληνικής προεδρίας «να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας», επιχειρώντας ευθέως να ταυτίσει το ελληνικό αίτημα με τις προτεραιότητες ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews αναφέρεται στην ανάγκη «μιας νέας αφήγησης, πιο ελκυστικής για τους ευρωπαίους πολίτες, πιο αισιόδοξης και πιο ασφαλούς, για τα νοικοκυριά και κυρίως για τη νέα γενιά, που νομίζει σε πολλές χώρες ότι Ευρώπη σημαίνει πολιτικές λιτότητας, ανεργία, μείωση εισοδημάτων», ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Humanité, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και ζητά την ακύρωση «ενός μέρους του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης» με παράλληλη  αναδιάρθρωση του υπόλοιπου μέρους και χρηματοδότηση πολιτικών ανάπτυξης, που δημιουργούν απασχόληση, σταθερή εργασία και όχι επισφάλεια».
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας σε ένα σημείο της συνέντευξής του σημειώνει ότι το κόμμα του είναι το  μοναδικό που εκφράζει «μια εναλλακτική στον νεοφιλελευθερισμό».
Πρόκειται επί της ουσίας για το βασικό επιχείρημα πάνω στο οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα οικοδομήσει την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να αποδείξει την προσήλωσή του ιδίου και του κόμματός του στην ευρωπαϊκή προοπτική.  

Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ
Και για τους τρεις η περίοδος των εορτών και των συνεντεύξεων στον διεθνή Τύπο τελειώνει την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα είναι αναγκασμένοι ο μεν κ. Σαμαράς να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο δε κ. Βενιζέλος στην εσωστρέφεια και τη δημοσκοπική κατάρρευση στο εσωτερικό του κόμματός του και ο κ. Τσίπρας στην προσπάθειά του να πείσει γα την ορθότητα της πρότασης του κόμματός του.    
Και στους τρεις η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπενθυμίζει ότι η επιδίωξη για «περισσότερη Ευρώπη» προϋποθέτει τον περιορισμό των εξουσιών των εθνικών κρατών. Κάποια στιγμή, λέει κυβερνητικός βουλευτής με μακρά εμπειρία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, «αυτή η συζήτηση πρέπει να "ανοίξει" και στη χώρα μας».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: