Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ

SHARE
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα επιταχυνθεί φέτος, αν και θα παραμείνει κατώτερος του δυναμικού του, ...
στο 4%, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία ωστόσο προειδοποίησε για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού.
Συγκεκριμένα η Λαγκάρντ προειδοποίησε για τον «εντεινόμενο κίνδυνο» αποπληθωρισμού, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πολύ κάτω από τον στόχο πολλών κεντρικών τραπεζών.
«Βλέπουμε εντεινόμενους κινδύνους για εμφάνιση αποπληθωρισμού, που θα μπορούσε να αποδειχτεί καταστροφικός για την ανάκαμψη δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ουάσινγκτον.
 «Εάν ο πληθωρισμός είναι το τζίνι, ο αποπληθωρισμός είναι το τέρας που πρέπει να πολεμήσουμε με αποφασιστικότητα» είπε.
Ακόμη η Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η σταδιακή αποκλιμάκωση της νομισματικής τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που συνεχίζει να εφαρμόζει η Fed, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αναστάτωση στις αγορές.
Ωστόσο «δεν αναμένουμε μεγάλες, βαριές και σοβαρές συνέπειες» εξ αυτού του γεγονότος, αφού η μείωση του όγκου των αγορών αξιόγραφων από μέρους της Fed θα είναι σταδιακή.
«Συνολικά η κατεύθυνση είναι θετική, αλλά η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ακόμη πολύ χαμηλή, πολύ εύθραυστη και πολύ άνιση», σημείωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία της.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: