Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...

SHARE
Οριακό προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις της Alco για το «Πρώτο Θέμα» και τηςMetron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής»...

Η δημοσκόπηση της Alco ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6% μονάδες έναντι της Ν.Δ..
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.
Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.
Παράλληλα στη δημοσκόπηση της Metron Analysis στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας το 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.
Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: