Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

H MEΓΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

SHARE
Οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των παιδιών κάθε ηλικίας καθορίζοντας πολλές φορές την καθημερινότητά τους, ακόμη και τον ύπνο τους...

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και συγκεκριμένα από ερευνητές του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας, η μεγάλη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών έχει μειώσει τις ώρες που κοιμούνται τα παιδιά, καθώς τουλάχιστον το 70% κοιμάται αργά τη νύχτα επειδή δεν θέλει να τις εγκαταλείψει.
Οι συσκευές αυτές μπορεί να είναι υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, κινητά τηλέφωνα με ίντερνετ κτλ.
Στη μελέτη συμμετείχαν 1.200 μαθητές ηλικίας από 12 έως 18 ετών, ενώ τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Mental Health and Addiction.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν κοιμούνται αρκετά, αλλά και το γεγονός ότι γίνεται όλο και μεγαλύτερο με το πέρασμα του χρόνου.
Όπως είπε ο δρ Daniel King από τη Σχολή Ψυχολογίας του πανεπιστημίου, «παρόλο που οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ανάμεσα στα οποία οι ευκαιρίες για μάθηση και κοινωνικοποίηση, παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική χρήση τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το πρόγραμμα του ύπνου, αλλά και την ποιότητά του».
Τόνισε δε ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σωματικής και πνευματικής υγείας στους νέους, αλλά και προβλήματα σε ό,τι αφορά την ικανότητα μάθησης και συγκέντρωσης, καθώς και μια σειρά συμπεριφορών που είναι είτε δυσάρεστες είτε ανθυγιεινές, όπως η κακή διατροφή.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: