ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα δημόσια διαβούλευση - μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων, οργανισμών και πολιτικών ιθυνόντων - για το μέλλον των τραπεζών ...
στην Ε.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ονομασία «Μήνας Ενιαίας Αγοράς».
Από τα θέματα που θα εξεταστούν μέσω Διαδικτύου (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.yourideasforeurope.eu/en), είναι τι μπορεί ακόμη να γίνει για την προστασία των καταθέσεων, την πρόληψη μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης, και τη διασφάλιση ότι οι τράπεζες επενδύουν στην πραγματική οικονομία για την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Ειδικότερα, από σήμερα έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα τεθούν σε συζήτηση 140 προτάσεις από 27 χώρες της Ε.Ε. για διάφορα θέματα, όπως η πρόταση για τη δημιουργία ενιαίας αρχής προστασίας των ευρωπαίων καταναλωτών για όλες τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αλλά και η πρωτοβουλία για τη ρύθμιση ενυπόθηκων δανείων σε πολλά νομίσματα σε όλη την Ε.Ε.
Επιπλέον, θα διεξαχθούν 18 ζωντανές διαδικτυακές συνομιλίες σε 9 διαφορετικές γλώσσες, με εκπροσώπους της οργάνωσης Finance Watch, των Κεντρικών Τραπεζών της Γαλλίας, της Φινλανδίας και της Βουλγαρίας και ευρωβουλευτές.
Όπως σημειώνει η Επιτροπή, η συζήτηση αυτή για τον χρηματοπιστωτικό τομέα γίνεται σε μια στιγμή που οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι ακόμη έντονα αισθητές στην καθημερινή ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog