ΔΙΑΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ...

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Σε διάβημα προς την Τουρκία σχετικά με NAVTEX (ναυτική οδηγία) για την δραστηριότητα υδρογραφικού πλοίου προέβη η ελληνική πλευρά, καθώς στην εν λόγω οδηγία εμφανίζονται συντεταγμένες οι οποίες δεν είναι αυτές που θα έπρεπε...

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, η Τουρκία έχει διαβεβαιώσει ότι η όποια έρευνα, αν γίνει, θα είναι επιστημονική και θα αφορά στα τουρκικά και στα διεθνή ύδατα.
Μ. Ιατρίδη: Η απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας έχει αποθρασύνει τους Τούρκους
Για συστηματική απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, η οποία έχει αποθρασύνει την Τουρκία, έκανε λόγο η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι η συστηματική απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχει αποθρασύνει του Τούρκους. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία με τα μέτρα που λαμβάνονται καθίσταται δύσκολη έως και αδύνατη η παραμονή των νησιωτών στον τόπο τους, στα ακριτικά νησιά μας» δήλωσε.
«Ας αντιληφθούν επιτέλους, ότι εθνική πολιτική και στρατηγική μπορεί να υλοποιηθεί αποτελεσματικά και αποφασιστικά μόνο όταν υπάρχουν έλληνες πολίτες, ακρίτες νησιώτες για να την εγγυηθούν και να την διασφαλίσουν. Αλλιώς, οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις δεν είναι παρά ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο» κατέληξε η κα Ιατρίδη.
Πηγή : naftemporiki.gr

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog