''ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ''...

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Το 67% των πολιτών επικροτεί τις αλλαγές που προωθούνται για το εκλογικό σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τα στοιχεία της οποίας έδωσε ...
στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό τάσσεται υπέρ ενός ξεχωριστού ψηφοδελτίου μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Ειδικότερα, ιδιαιτέρως υψηλά είναι τα ποσοστά των πολιτών που επιθυμούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να εκλέγονται από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ώστε να έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν δημοτικούς συμβούλους από διαφορετικές παρατάξεις. Οι ερωτηθέντες απαντούν θετικά σε ποσοστό 76%, όπως και οι ψηφοφόροι σχεδόν όλων των κομμάτων.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης συνιστούν «ένα ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας, για την ανάγκη αλλαγής, του τρόπου εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, μήνυμα,κυρίως, προς εκείνους,που βιάστηκαν, για μικροκομματικά οφέλη, να επιτεθούν στην κυβέρνηση, για αυτήν την πρότασή της, η κοινωνία έδειξε ότι τους έχει ξεπεράσει» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog