Κατά την προσέλευση τους στη Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι ηγέτες και επικεφαλής των κρατών προέβησαν σε διαδοχικές δηλώσεις. Αυτές που ξεχώρισαν ήταν οι εξής:
“Πρόκειται για μία Σύνοδο κατά τη διάρκεια της οποίας θα υιοθετήσουμε σημαντικά μέτρα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, συμπληρώνοντας: “οι Ευρωπαίοι πολίτες ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον. Επιθυμούν να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον τρόπο που θα προχωρήσουμε και το τι θέλουμε να πετύχουμε”.
“Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο κοινό μας νόμισμα χρειάζεται σταθερότητα και προοπτική για το μέλλον. Γι’αυτό το λόγο οι παράγοντες ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας, καθώς και η ικανότητά μας να σχεδιάσουμε το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης είναι μείζονα σε αυτό το σημείο”.
Μέρκελ: Στόχος και η ανάπτυξη
Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με ένα αναπτυξιακό πακέτο, καθώς και να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα -σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά μέτρα- ότι χρειαζόμαστε τόσο φερέγγυους προϋπολογισμούς, όπως και ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.
“Έχω έρθει για να βρω πολύ γρήγορα λύσεις για να στηρίξουμε τις χώρες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις αγορές”, δήλωσε από την πλευρά του σε δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο.
“Η Γαλλία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μία περισσότερη ένωση, συνοδευόμενη ωστόσο από αλληλεγγύη στο κάθε της βήμα”, συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ.
“Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους, καθώς όλα όσα επιχειρούμε θα αποδειχτούν άχρηστα εάν δεν καταφέρουμε να χρηματοδοτούμε τον εαυτό μας”, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.
“Τα επιτόκια που πληρώνουμε είναι πολύ υψηλά και πολλές ισπανικές επιχειρήσεις δεν τα βγάζουν πλέον πέρα”, κατέληξε ο κ. Ραχόι.
Εκτός Ευρωζώνης θα παραμείνει η Βρετανία
“Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν πλέον οργή όσον αφορά αυτές τις Συνόδους που πραγματοποιούνται ξανά και ξανά χωρίς τη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων”, ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.
“Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις για τις χώρες της Ευρωζώνης, και εμείς θα πρέπει να τις ενθαρρύνουμε ώστε να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα”, συμπλήρωσε ο κ. Κάμερον, καταλήγοντας ωστόσο πως “εμείς φυσικά θα παραμείνουμε εκτός”.
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012
SHARE
Author: ellinas verified_user
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:
Δημοσίευση σχολίου