Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εκκαθαριστικά-φωτιά με φόρο 1300 ευρώ κατά μέσο όρο για 350.000 φορολογούμενους

SHARE
Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών, η οποία ανέρχεται σε 350.000 σημειώματα, εκ των οποίων τα επτά στα δέκα θα είναι χρεωστικά.
Η μέση φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί κατά 500-600 ευρώ σε σχέση με πέρυσι και πλέον σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού σημειώματος θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος 1.300 ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ, αμέσως μετά τις εκλογές και έως τις 29 Ιουνίου οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του «φουσκωμένου» λογαριασμού, στον οποίο έχουν ενσωματωθεί ο πρόσθετος φόρος για τα εισοδήματα του 2011, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.
Επίσης έχουν ήδη έχουν ταχυδρομηθεί 260.000 σημειώματα του ΕΤΑΚ που εκρεμμούσαν απο το 2009 και ξεκινά η αποστολή νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος.
Όσον αφορά τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών δηλώσεων, αναμένονται «τσουχτερά», αφου σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών δείχνει ότι:
Το 65,6% δηλαδή σχεδόν επτά στους δέκα φορολογούμενους, θα λάβει χρεωστικό σημείωμα. Σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού σημειώματος θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος άνω των 1.300 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα των περισσότερων φορολογουμένων έχουν μειωθεί, η μέση φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί κατά 500-600 ευρώ ανά φορολογούμενο.
όσο για τα νοικοκυριά, εν τέλει θα πληρώνουν περισσότερους φόρους λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από τα 12.000 στα 5.00 ευρώ, της μείωσης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τις οικογένειες με παιδιά, της αύξησης κατά 33% έως και 70% των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και ΙΧ αυτοκίνητα, της αύξησης των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, της περικοπής των φοροαπαλλαγών και της αύξησης από 300 σε 400-500 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: