Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ηχηρή υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Fitch κατά τρεις βαθμίδες

SHARE
Μαδρίτη
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Ισπανία κατά τρεις βαθμίδες, σε BBB από A με αρνητικές προοπτικές, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά την στιγμή που η Μαδρίτη έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης στην Ευρωζώνη και φουντώνει η σεναριολογία για προσφυγή της σε στήριξη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της τομέα -και οι αναφορές πως η Γερμανία πιέζει τη χώρα να ζητήσει βοήθεια.

H Fitch χαμηλώνει επίσης τις προβλέψεις της για την πορεία της ισπανικής οικονομίας, εκτιμώντας πως θα παραμείνει σε ύφεση φέτος αλλά και το 2013 -έναντι προβλέψεων για ήπια ανάκαμψη τον επόμενο χρόνο.
Το υψηλό εξωτερικό χρέος της Ισπανίας, σημειώνει επίσης ο οίκος, καθιστά «ιδιαίτερα ευάλωτη τη χώρα σε διάχυση της εξελισσόμενης ελληνικής κρίσης».
O oίκος υπολογίζει πως οι ισπανικές τράπεζες μπορεί να χρειαστούν κεφάλαια μεταξύ 50 και 60 δισ. ευρώ για να καλυφθούν πιθανές πιέσεις από το χαρτοφυλάκιο εγχώριων δανείων.
Μάλιστα, ο οίκος υποστηρίζει πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ισπανικών ιδρυμάτων μπορεί στο ακραίο σενάριο να φτάσουν ακόμη και τα 90 με 100 δισ. ευρώ στο «ακραίο σενάριο».
Η πίεση στην Ισπανία είχε απτά αποτελέσματα στη δημοπρασία ομολόγων της την Πέμπτη, στην οποία δανείστηκε με επιτόκια που ξεπέρασαν το 6%.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: