Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Reuters, έρευνα: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

SHARE
Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, επισημαίνει η πλειοψηφία των οικονομολόγων που ερωτήθηκαν στα πλαίσια δημοσκόπησης του Reuters μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Μόνο τρεις εκ των 19 οικονομολόγων που ερωτήθηκαν δήλωσαν, ότι πιστεύουν πως η χώρα θα βγει κάποια στιγμή από το ευρώ.
Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα σε μεγαλύτερο δείγμα, έξοδο Ελλάδας από το ευρώ προέβλεπε το ένα τρίτο των ερωτηθέντων.
"Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών έδωσε χρόνο στην ευρωζώνη για να προσπαθήσει να εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη της Ελλάδας σε μακροπρόθεσμη προοπτική", είπε ο κ.Jesus Castillo, οικονομολόγος της Natixis στο Παρίσι.
Οι οικονομολόγοι εκτίμησαν, ότι οι ελληνικές εκλογές αγόρασαν χρόνο στην ευρωζώνη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Προέβλεψαν ακόμα, ωστόσο, ότι η οικονομική δυσχέρεια θα συνεχιστεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Πορτογαλία.
Σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των οικονομολόγων, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,8% φέτος και κατά 1,3% του χρόνου. Aυτή αποτελεί την πέμπτη συνεχόμενη επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ που κάνουν οι οικονομολόγοι στα πέντε τελευταία γκάλοπ του Reuters.
H ανεργία - που ανήλθε στο 22,6% το πρώτο τρίμηνο του 2012 - εκτιμάται ότι θα διογκωθεί στο 23,4% έως τα τέλη του 2013, σύμφωνα με τις προβλέψεις.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: