Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

8 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας!

SHARE
Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας αλλά τι ήταν το έναυσμα που θεσμοθέτησε αυτή την ημέρα ως ορόσημο;
Στις 8 Μαρτίου του 1857 οι γυναίκες που εργάζονταν σε βιοτεχνίες ρούχων της Νέας Υόρκης, απέργησαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες εργασίας.
Η απεργία μπορεί να διαλύθηκε με βία από την αστυνομία της πόλης, το γυναικείο εργατικό κίνημα είχε όμως γεννηθεί. Ένας σκληρός αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας, στην εργασία αλλά και στην εκτός εργασία ζωής της είχε ξεκινήσει. Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον αγώνα αυτό. Καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την Διεθνή Ειρήνη.
Όλες οι γυναίκες έχουν πολλούς ρόλους στη ζωή τους . Είναι γυναίκες, μαμάδες, νοικοκυρές, σύζυγοι, εργαζόμενες γυναίκες, φίλες, κόρες.
Τιμώντας τις γυναίκες που αγωνίστηκαν για όλους αλλά για την την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά, τους αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: