Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Με.. “ψεύτες και συκοφάντες” η συζήτηση στη βουλή

SHARE
Οξεία αντιπαράθεση Σαχνίδη με Ροντούλη. Άρχισε η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση, που ολοκληρώνεται αργά τη νύκτα με ονομαστική ψηφοφορία. Τελευταία ευκαιρία κομματικής....
"νομιμοφροσύνης" για τους διαγραμμένους βουλευτές.

Με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να τη στηρίζουν, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία θα ολοκληρωθεί αργά τη νύκτα με ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, τόσο επί της αρχής, όσο και σε επιμέρους άρθρα.
Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, υποστήριξε ότι με το νέο οικονομικό πακέτο η Ελλάδα αποκτά ένα παράθυρο ευκαιρίας, που πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά με ένα ολοκληρωμένο εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Παράλληλα επιτέθηκε σε όλους όσους αντιτίθενται και, αντί, όπως είπε, να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις, «αρκούνται στα κοσμικά επίθετα και τις κούφιες λέξεις».
Ο εισηγητής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, έκανε λόγο για σκληρές και επώδυνες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει το κόμμα του, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και πρόσθεσε ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση ολοκληρώνεται η επίπονη προσπάθεια για να καταστεί το δημόσιο χρέος της χώρας βιώσιμο.
Το ΚΚΕ δια του ειδικού αγορητή του, Νίκου Καραθανασόπουλου, κατέθεσε πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση ολοκληρώνουν το έγκλημα τους εναντίον του ελληνικού λαού.
Ένταση με Αστ. Ροντούλη και Φ. Σαχινίδη
Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη προκάλεσαν οι αιτιάσεις του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη ότι η Ελλάδα υπέγραψε μυστική συμφωνία εμπράγματων εγγυήσεων με τη Φιλανδία προκειμένου η τελευταία να συμμετέχει στη δανειοδότηση της χώρας μας.
Ο κ. Ροντούλης επέμεινε στις αιτιάσεις του, παρά τις διαψεύσεις του κ. Σαχινίδη, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί χαρακτηρίζοντας τον «ψεύτη».
«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τη Φιλανδία. Ψεύτης δεν είμαι εγώ. Συκοφάντης είστε εσείς. Και με τις ασχήμιες σας δεν τιμάται αλλά υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο», του απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.
«Κάνει τον τζάμπα μάγκα ο κ. Σαχινίδης γιατί απλούστατα ξέρει ότι η συμφωνία είναι απόρρητη και μυστική», απάντησε ο κ. Ροντούλης.
Οι αναφορές αυτές του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του παριστάμενου αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη που του συνέστησε να μην «λαϊκίζει».
«Γιατί κ. Ξυνίδη; Σας τσίμπησε καμία γουμαρόμυγα;» σχολίασε δηκτικά ο κ. Ροντούλης ενώ το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της προεδρεύουσας του Σώματος Ροδούλας Ζήση.
Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επιτέθηκε στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, χαρακτηρίζοντας τα «συνεταίρους και μελλοντικούς εταίρους με κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα που καταργεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
Τι θα κάνουν οι βουλευτές που διαγράφησαν
Η ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης θεωρείται από πόλλους ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για τους βουλευτές που έχουν διαγραφεί από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά την ψηφοφορία του νέου μνημονίου. Ορισμένοι βουλευτές που καταψήφισαν τότε και διαγράφησαν από τα κόμματα τους φαίνεται πως θα ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση αφού σε αυτή δεν υπάρχουν μέτρα και έτσι θα ανοίξουν και την πόρτα για επιστροφή στο κόμμα τους...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: