Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

«Ενδείξεις προόδου» για λύση στο Eurogroup

SHARE
Αργά το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες εργασίες της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EuroWorking Group) στις Βρυξέλλες επί του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκαν -και δόθηκαν- διευκρινίσεις προς τη γερμανική πλευρά, έτσι ώστε να καλύπτονται οι επιφυλάξεις του Βερολίνου.
Διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις προόδου.
Ανέφεραν, επίσης, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδο και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, την Παρασκευή, θα κατευθυνθούν προς μία λύση που φαίνεται να μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ.
Ωστόσο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σημείωναν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και ότι τα πάντα θα κριθούν στο Eurogroup της Παρασκευής.
H έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 4 μ.μ. στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: