Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Γ.Δραγασάκης: «Στόχος η πολιτική συμφωνία με την Κομισιόν»

SHARE
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία προκειμένου να μη χρειαστεί η παράταση μετά την 28η Φεβρουαρίου και η οποία θα προκύψει από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Όπως εξήγησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο κ. Δραγασάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία με την Κομισιόν για τη διασφάλιση της ρευστότητας από την ΕΚΤ.
Μιλώντας για την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα την χαρακτήρισε καταλυτική για να δώσει την παγκόσμια διάσταση του ελληνικού προβλήματος.
«Η δική μας μάχη είναι να ξεκινήσει η σύζητηση στην Ευρώπη για να φύγουμε από τις πολιτικές της λιτότητας» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.
Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το θέμα της ρευστότητας απάντησε «έαν δεν ανησυχεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τότε γιατί να ανησυχώ εγώ; Τη ρευστότητα την ελέγχει η ΕΚΤ και ο κύριος Ντράγκι» υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ μίλησε για κάποιο πρόγραμμα ή για κάποιο πλαίσιος εντός των ευρωπαϊκών θεσμών.
Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, τέλος, τρία είναι τα βασικά δεδομένα: 
- Κανείς δεν μιλά πλέον για Τρόικα. Ο ρόλος μας ήταν να ανοίξουμε το δρόμο 
- Δεν συζητάμε για συνέχιση του προγράμματος αλλά για νέα συμφωνία. 
- Το θέμα δεν πάει πλέον θέμα μέτρων αλλά θέμα μεταρρυθμίσεων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: