Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

''ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ'' ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ...

SHARE
...ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ ! 
Ξεκινά η υλοποίηση των «πράσινων δωμάτων» σε σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, κολυμβητήρια σε διάφορες πόλεις...
και γειτονιές της χώρας, αλλά και σε κτήρια διοίκησης του δημοσίου, μετά τη σημερινή έγκριση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του σχετικού προγράμματος.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με τη δράση «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» επιχορηγούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) με περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημοσίου για τη δημιουργία πράσινων δωμάτων σε ταράτσες σχολείων και άλλων δημόσιων κτηρίων.
Στόχοι του προγράμματος, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου, κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο, η βελτίωση των θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στα δημόσια κτήρια, η βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσηςκαι η επιβράδυνση στην αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής.
«Με τη δημιουργία πρασίνου στις ταράτσες των σχολείων και των δημοσίων κτιρίων εξοικονομούμε ενέργεια, αυξάνουμε το πράσινο στους αστικούς χώρους, μειώνουμε τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Με λίγα λόγια επενδύουμε στο περιβάλλον, μέσα στις αστικές περιοχές, εκεί δηλαδή που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης.
Πηγή : naftemporiki.gr 
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: