Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΔΥΟ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

SHARE
Διαρροές, δηλώσεις, διαψεύσεις και πολλές γνώμες από οικονομολόγους και μη συνθέτουν αυτή τη στιγμή το σκηνικό γύρω από την υπόθεση «ελληνικό χρέος». Ενα, όμως, είναι βέβαιο. Η βιωσιμότητά... του και τα μέτρα, που θα πρέπει να υιοθετηθούν για να την εξασφαλίσουν, θα είναι ίσως το σημαντικότερο ζήτημα στην ατζέντα του ελέγχου της τρόικας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωζώνη να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις επί του ζητήματος.
Σήμερα, τα βασικά σενάρια που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν είναι δύο. Το ένα προβλέπει νέα περικοπή των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης, με ταυτόχρονη χρονική μετάθεση της αποπληρωμής των δανείων. Το δεύτερο έχει να κάνει με ένα καθαρό «κούρεμα» του ύψους των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης. Πρόκειται για τη λύση που επιδιώκει το ΔΝΤ. Το Ταμείο έχει με διάφορους τρόπους καταστήσει σαφές -χωρίς ωστόσο να το έχει δηλώσει επίσημα- ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα απομείωση του ύψους του ελληνικού χρέους, ώστε να «πάρει μπρος» η ελληνική οικονομία. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν θα επιλύει το πρόβλημα που αυτή τη στιγμή υπάρχει.
Από την Καθημερινή της Κυριακής
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: