Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

''ΝΕΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ''...

SHARE
Νέα υποχώρηση κατέγραψε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο, αν και εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα για την περίοδο της ύφεσης, ...
σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε στις 91,7 μονάδες από 93,5 μονάδες, με την τάση να είναι πτωτική σε όλους τους επιμέρους δείκτες, με εξαίρεση τις κατασκευές, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε για δεύτερο κατά σειρά μήνα.
Στην έκθεσή του, το ΙΟΒΕ αναφέρει πως «η πολιτική αβεβαιότητα φαίνεται να επηρέασε σε μικρό βαθμό τις επιχειρηματικές προσδοκίες και περισσότερο την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Αν και η διαπραγμάτευση για την καταβολή της δόσης δεν αποτέλεσε εστία διενέξεων με τους δανειστές, όπως στο παρελθόν, η κινητικότητα / διαθεσιμότητα στον Δημόσιο τομέα δημιουργεί εστίες τριβής, τουλάχιστον με ένα μέρος των πολιτών».
Από την άλλη πλευρά, η αυξημένη τουριστική κίνηση φαίνεται να επηρεάζει θετικά αρκετές αγορές, ωστόσο η αναμενόμενη φορολογική επιβάρυνση από Σεπτέμβριο με καθυστερούμενες εισφορές, αλλά και η καταβολή της φορολογίας εισοδήματος δεν επιτρέπουν μεγαλύτερη υποχώρηση της απαισιοδοξίας.
Τέλος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και οι διαδικασίες συγχωνεύσεων/εξαγορών στον χώρο εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Παρά το μεγάλο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η έκθεση στην ΕΚΤ περιορίζεται σταδιακά και ενδεχομένως να μπορεί να ξεκινήσει, έστω σταδιακά, η παροχή κάποιας ρευστότητας στην οικονομία.
  • Στη Βιομηχανία, οι θετικές προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη της παραγωγής εξασθενούν περαιτέρω, ενώ τόσο οι εκτιμήσεις για τα αποθέματα όσο και οι εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο παραγγελιών και ζήτησης δεν μεταβάλλονται.
  • Στις Υπηρεσίες, τόσο οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για την τρέχουσα δραστηριότητά τους όσο και οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση των πωλήσεων παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα, με τις αρνητικές προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους να εντείνονται.
  • Στο Λιανικό Εμπόριο, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις επιδεινώνονται περαιτέρω, με τις προβλέψεις για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές τους να μην μεταβάλλονται και τις αρνητικές εκτιμήσεις για τα αποθέματα να κάμπτονται οριακά.
  • Στις Κατασκευές, οι δυσμενείς προβλέψεις για το πρόγραμμα εργασιών των επιχειρήσεων αμβλύνονται, με ταυτόχρονη άμβλυνση του αρνητικού δείκτη της απασχόλησης.
  • Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, αλλά και οι αντίστοιχες για την οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώνονται, ενώ οι χαμηλές προθέσεις για αποταμίευση, το επόμενο 12μηνο, βελτιώνονται. Τέλος, οι δυσμενείς προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας εντείνονται εκ νέου.                              Πηγή : naftemporiki.gr
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: