Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

''AΠΟ ΤΟ 2016 Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΕΠ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ''...

SHARE
Την ουσιαστική πρόοδο που έχουν σημειώσει τα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρωζώνης σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας αναγνωρίζει ο οίκος Moody’s, τονίζοντας ...
ωστόσο ότι αυτή δεν διασφαλίζει βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι ανισορροπίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σταδιακά αμβλύνονται, διαπιστώνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης. «Στα τέλη του 2012, όλες οι χώρες της περιφέρειας επανέφεραν το ισοζύγιο στα επίπεδα των μέσων της δεκαετίας του 1990 (μέσος όρος -1%).
Ωστόσο, το ΑΕΠ στα εν λόγω κράτη δεν θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πριν τα έτη 2016-17, εκτιμά ο οίκος στην έκθεσή του με θέμα τις εξελίξεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.
Για να το πετύχουν αυτό, τα κράτη της περιφέρειας θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από άλλες χώρες που υπέστησαν ανάλογα σοκ, υποστηρίζει η Moody’s.
«Ένας από τους λόγους για τo μεγαλύτερο διάστημα προσαρμογής είναι ενδεχομένως ότι η συμμετοχή τους στην Ευρωζώνη εμποδίζει τις χώρες αυτές να προχωρήσουν σε ονομαστική υποτίμηση των νομισμάτων τους, απαιτώντας 'εσωτερική υποτίμηση' για να βελτιώσουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους», εξηγεί.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: