Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

SHARE

Eνιαίο τιμολόγιο από τη ΔΕΗ που θα φέρει αυξήσεις στα αγροτικά τιμολόγια και στα οικιακά με χαμηλή κατανάλωση θα πρέπει να αναμένεται από τον Σεπτέμβριο και μετά, λόγω του Επικαιροποιημένου Μνημονίου... 
που ζητά την κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων ανάμεσα στα επιμέρους τιμολόγια της ΔΕΗ.
Οι δύο αυτές κατηγορίες καταναλωτών, οι οποίες κατονομάζονται στο Μνημόνιο, έχουν τιμολόγια με χαμηλότερες χρεώσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν απαλειφθεί ως το τέλος Ιουνίου, βάσει των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς την τρόικα για τιμολόγια που να αντανακλούν το πραγματικό κόστος σε όλες τις κατηγορίες.
Η διαδικασία για την πλήρη ανάκτηση του κόστους που είχε ξεκινήσει με τις διαδοχικές αυξήσεις των προηγούμενων χρόνων, φάνηκε να ανακόπτεται τον Ιανουάριο, όταν έγινε η τελευταία αύξηση.
Οι δύο αναπροσαρμογές που είχαν προγραμματιστεί για την ενδιάμεση περίοδο ως την 1η Ιουλίου δεν έγιναν ποτέ, οπότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στην επόμενη επίσκεψή της η τρόικα θα ασκήσει πιέσεις για την υλοποίηση των σχετικών δεσμεύσεων. Εκτιμάται ότι ακόμα και αν η τρόικα δεχθεί να δοθεί μία επιπλέον περίοδος χάριτος, αυτή δεν θα ξεπερνά τον Ιανουάριο του 2014, οπότε και θα εφαρμοστεί το ενιαίο τιμολόγιο.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και η ΡΑΕ, στην προσπάθειά τους να αμβλύνουν τις επιπτώσεις, έχουν ήδη καθιερώσει ειδικό, χαμηλό τιμολόγιο για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) της ΔΕΗ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: