Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΗΑ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

SHARE
Προειδοποίηση στην κυβέρνηση απευθύνει η ΑΔΕΔΥ για το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς...
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης της κυβέρνησης "περί άρσης της επιστράτευσης των καθηγητών" και με διαρροές στον Τύπο επαναφέρεται το "όπλο" της πολιτικής επιστράτευσης, προκειμένου να μην γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης».
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει «τη συνεχιζόμενη, από την πλευρά της κυβέρνησης, τακτική της κατάργησης -ουσιαστικά- του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, με επίκληση, δήθεν, της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».
«Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως χρησιμοποιήσει τα τελευταία δυο χρόνια αυτή την τακτική με σκοπό να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί πως «οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για συνέχιση της αυταρχικής αυτής πολιτικής θα βρουν απέναντι όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: