Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ...

SHARE
Πτώση 8,7% παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, οι οποίες υποχώρησαν στα 2,09 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας τη χειρότερη επίδοση της τελευταίας τριετίας...

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων είναι κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για μείωση 7,2%. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, προκύπτει μείωση κατά 11,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012, στα 1,34 δισ. ευρώ.
Σημαντική επιβράδυνση παρουσιάζουν τα στοιχεία των εξαγωγών και σε επίπεδο εξαμήνου. Το πρώτο εξάμηνο, οι συνολικές εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 5,4% στα 13,6 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2012.
Εάν εξαιρεθούν τα πετρελοειδή, προκύπτει πλέον μείωση της τάξης του 2,5% (στα 8,3 δισ. ευρώ). Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε απόλυτες τιμές η επίδοση των 8,3 δισ. ευρώ είναι χαμηλότερη και από την επίδοση του 2011 (8,47 δις ευρώ), δηλαδή η χαμηλότερη της τελευταίας 3ετίας.
Οι πιέσεις στις συνολικές ελληνικές εξαγωγές προέρχονται κυρίως από τις Τρίτες Χώρες (-15,8% τον Ιούνιο, αλλά +4,3% σε επίπεδο 6μήνου), ενώ αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν και οι αποστολές προς τις χώρες της ΕΕ (-0,3% τον Ιούνιο, αλλά +6,6% στο 6μηνο).
Για το σύνολο του 2013, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων έχει προβλέψει νέα αύξηση των εξαγωγών στα επίπεδα του 3-4%.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: