Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

''ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ''...

SHARE
«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει αντιδράσεις ή και αρνήσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας...

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής», ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι η προειδοποίηση της κυβέρνησης ότι, εάν κάποιο νομοσχέδιο «κρίσιμο» και«καίριο» δεν ψηφιστεί, την επόμενη ημέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, είναι χαρακτηριστική και των εκτιμήσεων της ίδιας για εξελίξεις που είναι δυνατό να τη ρηγματώσουν και να αναιρέσουν την αναγκαία πλειοψηφία της στη Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείει πάντως να προκύψουν εκλογές από «ατύχημα», λόγω αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, επαναλαμβάνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογών αλλά από πολιτική σταθερότητα, η οποία, όπως τονίζει, «δεν ταυτίζεται με την συντηρητική πολιτική.
Ο κ. Κουβέλης εκτιμά επίσης ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη στάση της τρόικας , μετά τις γερμανικές εκλογές.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι η συγκρότηση ενός τρίτου μεταρρυθμιστικού πόλου είναι προτεραιότητα για το κόμμα του και προτείνει ευρεία συμπαράταξη προσωπικοτήτων και κινήσεων. «Προωθούμε τη δημιουργία μιας ευρείας δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης. Στη συμπαράταξη αυτή θέλουμε την πολιτική παρουσία όσων αναγνωρίζουν τις αξίες της φιλοευρωπαϊκής αριστεράς, της μεταρρύθμισης, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του ριζοσπαστικού πραγματισμού», τονίζει.
«Θεωρούμε αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό ρεύμα που θα αναγνωρίζεται ως«μεταμνημονιακή» δύναμη, με διεκδίκηση την αξιοπρεπή επιβίωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας, την επαναθεμελίωση του κράτους», υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης και διατυπώνει την ιδέα για τη συγκρότηση ενός, ευρείας υποστήριξης, ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές.
Ερωτηθείς, τέλος, αν θα συνεργαζόταν με τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζει πως δεν έχει προσωπικές διαφορές μαζί του «παρά τους υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς που μας απηύθυνε και μάλιστα συστηματικά».
«Από το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά. Προτείνει μονομερή καταγγελία της σύμβασης. Προτείνει στάση πληρωμών. Το πολιτικό του εκκρεμές συνεχίζεται. Η ΔΗΜΑΡ σταθερά υποστηρίζει την αναζήτηση λύσεων μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και είναι επισπεύδουσα δύναμη των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων», καταλήγει ο κ. Κουβέλης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: