Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SPREADS...

SHARE

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, κάτω από το 9%, υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, έπειτα από τη χθεσινή αναβάθμιση της χώρας από τη Fitch.
Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ...
έπεσε έως τα επίπεδα του 8,2%, που είναι τα χαμηλότερα από τον Ιούνιο του 2010. Και παραμένει κάτω από το 10% από τις αρχές του μήνα. Πρόκειται για τεράστια αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της χώρας, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το Μάρτιο του 2012 η απόδοση άγγιζε το υψηλό του 37%.
Αυτή την ώρα, η απόδοση του 10ετούς κυμαίνεται στην περιοχή του 8,7%. Παρότι τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να κατατάσσονται στην κατηγορία junk και από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης, εντούτοις, η αναβάθμιση από τη Fitch στο Β- από CCC έδωσε ένα σήμα στους επενδυτές της αγοράς ομολόγων. Εξάλλου, οι αναλυτές της Fitch δήλωναν ξεκάθαρα στην ανακοίνωσή τους ότι ο κίνδυνος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει μειωθεί.
Με τις πιθανότητες του Grexit να εξανεμίζονται, ανοίγει ο δρόμος ώστε μια σειρά από παίκτες της αγοράς (κυρίως hedge funds) να εκμεταλλευτούν τις υψηλές αποδόσεις που προσφέρουν τα ελληνικά ομόλογα και την καλύτερη αναλογία ρίσκου/επιβράβευσης σε ένα διεθνές περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων. Η πλημμυρίδα ρευστότητας στις αγορές, από τα προγράμματος τυπώματος χρήματος των κεντρικών τραπεζών, μειώνουν τις διαθέσιμες  αποδόσεις.
Πηγή : newmoney.gr
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: