Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Μπορεί να μη είναι ακόμα η ώρα ενός κουρέματος πάρα ταύτα πληροφορίες μας αναφέρουν ότι...  ανοιχτό αφήνει ο επικεφαλής του Eurogroup και ο πλέων αρμόδιος Γερούν Ντάισελμπλουμ, το ενδεχόμενο ενός... νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους...κάτι το οποίο θα φάνταζε ως όνειρο θερινής νυκτός το... προηγούμενο διάστημα !

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δηλώνει σχετικά: Πράγματι, έχουμε αποφασίσει ότι αν η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τότε κι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε... περισσότερα για να τη βοηθήσουμε (...εννοώντας φυσικά ένα μελλοντικό κούρεμα) !
Ο κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το καλοκαίρι του 2014, υπό τον όρο ότι η χώρα μας θα έχει τηρήσει στο μεταξύ στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι της δανειακής σύμβασης.
Και τονίζει σχετικά:

Γερούν Ντάισελμπλουμ
Πράγματι, έχουμε αποφασίσει ότι αν η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τότε κι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να τη βοηθήσουμε.
Θα συναντηθούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2014, πριν από το καλοκαίρι, για να δούμε τι περισσότερο θα χρειαστεί η Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι οι στόχοι που έχει θέσει θα έχουν επιτευχθεί.
Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη μορφή, την οποία θα πάρει αυτή η ελάφρυνση του χρέους και αν θα περιλαμβάνει διαγραφή μέρους των διμερών δανείων.
Έχουμε κάνει κάποιες υποθέσεις εργασίας για την εξέλιξη του προγράμματος και θα πρέπει να δούμε εν ευθέτω χρόνω αν αυτές οι υποθέσεις επιβεβαιώνονται και ποιες είναι οι ανάγκες της Ελλάδας.
Πάντως ο επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει ικανοποιημένος από την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου ενώ αναμένεται και η επίσκεψή του στην χώρα μας...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: