Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

SHARE
Στη “σκιά” της διαρροής εγγράφου από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο, ξεκίνησε το συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, με τον Πρόεδρο της... 
Κ. Ασκούνη, να δηλώνει πως «εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάργηση νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων και στην απόλυση του προσωπικού τους, θα καταρρεύσει ότι έχει παραμείνει όρθιο».
«Δεν υιοθετούμε οριζόντιες πολιτικές που μπορεί να ακρωτηριάσουν τα κοινωνικά δίκτυα της αυτοδιοίκησης, και να την απογυμνώσουν από χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό που καλύπτει πραγματικές ανάγκες και συμβάλει στην αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ και στην εξυπηρέτηση των δημοτών», απάντησε από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών, Ε. Στυλιανίδης.
Ο Υπουργός σημείωσε πως συζητά με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την υιοθέτηση αντικειμενικών κριτηρίων, που θα εφαρμοστούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, αναφορικά με την κινητικότητα των εργαζομένων, ώστε να μην πληγούν οι κοινωνικές δομές της.
Πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τις διαφαινόμενες καταργήσεις Νομικών Προσώπων, τονίζοντας, ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο, χωρίς την συγκατάθεση των αιρετών, καθώς η αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα».
«Πρέπει να γνωρίζουμε, ενόψει και των Δημοτικών Εκλογών, ποια Αυτοδιοίκηση θέλει η κυβέρνηση, ποιο ρόλο επιθυμεί να της επιφυλάξει» είπε ο κ. Ασκούνης.
Πάντως, ο κ. Στυλιανίδης, δεν τοποθετήθηκε στο ζήτημα της διεξαγωγής του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών,
Να σημειωθεί πως στην αίθουσα της συνεδρίου βρέθηκαν εργαζόμενοι σε ΟΤΑ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το ενδεχόμενο κατάργησης των κοινωνικών δομών των δήμων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: