Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΤΤΑ ΠΡΟΣ ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ...

SHARE

Στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος της ανεργίας, επικεντρώνεται επιστολή του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Σε αποσπάσματα της επιστολής που ...
δημοσιοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός τονίζει ότι «το να έχει, κανείς, υγιή δημοσιονομική κατάσταση είναι, οπωσδήποτε, χρήσιμο. 
Αν, όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σε θέση να παρέμβει για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, θα ενισχύσει αρνητικές διαθέσεις, όπως και αντιευρωπαϊκά και λαϊκίστικα κινήματα».
Παράλληλα, ο Ενρίκο Λέττα προσθέτει ότι «πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα κονδύλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να επισπευσθεί η προετοιμασία της νέας πρωτοβουλίας στήριξης της απασχόλησης των νέων, ώστε τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί για τον σκοπό αυτό να αρχίσουν να διατίθενται από τις αρχές του 2014».
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού, τέλος, στην επιστολή του προς τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, υπογραμμίζει: «Δεδομένων των περιορισμών στους προϋπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέρος των πόρων για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων θα πρέπει να προέλθει από τους προϋπολογισμούς των χωρών μελών. Θα πρέπει, κατά συνέπεια, να δούμε πώς μπορούν να αυξηθούν τα περιθώρια των διαφόρων οικονομιών, εκμεταλλευόμενοι όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: