Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

SHARE

Εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η διακίνηση ελαιοκομικών προϊόντων που...
δεν ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σημάνσεων και να επιβληθούν κυρώσεις σε όλη την αλυσίδα διακίνησης όταν αυτή δε γίνεται με σύννομο τρόπο, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο κ. Χαρακόπουλος είχε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιημένου Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων για σειρά ζητημάτων που αφορούν την παραγωγή ελαιόλαδου.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της τυποποίησης του ελληνικού ελαιολάδου, ώστε να είναι εγγυημένη η ασφάλεια και η ποιότητά του, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η προώθησή του στις ξένες αγορές.
Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην πάταξη φαινομένων νοθείας και διακίνησης χύμα-ανώνυμου ελαιολάδου.
Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης και εφαρμογής μιας μακροχρόνιας εθνικής στρατηγικής σε όλο το φάσμα της αλυσίδας παραγωγής και διακίνησης ελαιολάδου, για την καλύτερη προώθησή του και ιδιαίτερα των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, με πλήρη αξιοποίηση των προγραμμάτων προβολής και ενημέρωσης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: