Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΕΙ-ΤΕΙ...

SHARE

Σημαντικές αλλαγές επέφερε το υπουργείο Παιδείας στα δύο (από τα 36 συνολικά) Προεδρικά Διατάγματα που έχει καταθέσει για επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά...
Σύμφωνα με αυτές, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όχι μόνο δεν καταργείται το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, το οποίο σημειωτέον δεν λειτουργεί, αλλά ανασυγκροτείται σε Σχολή, η οποία θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Επίσης, αλλαγές επέρχονται και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που αφορούν στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο Προεδρικά Διατάγματα είχαν κατατεθεί για επεξεργασία στο ΣτΕ και στη συνέχεια ανακλήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, αφού επέφερε τροποποιήσεις, τα επανακατέθεσε για επεξεργασία στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τροποποιήθηκε το άρθρο 2 του σχεδίου διατάγματος και από εκεί που προέβλεπε ότι «το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που δεν λειτουργεί, καταργείται», τώρα η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι «η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του προβλεπόμενου στο Π.Δ. 173/2009 Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016».
Παράλληλα, στο άρθρο 4 του επίμαχου διατάγματος, το οποίο αναφέρεται στην «ίδρυση - συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών», προστέθηκε στις Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολή «Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών».
Με το δεύτερο σχέδιο διατάγματος που επανακατατέθηκε και αφορά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει επέλθει μία μόνο μεταβολή, που αφορά το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο διάταγμα, η ένταξη του διδακτικού προσωπικού στο εν λόγω Τμήμα θα γίνεται με βάση το γνωστικό αντικείμενο των μελών και θα διαπιστώνεται αυτό στην συνέχεια με πράξη του πρύτανη του ΑΕΙ.
Αντίθετα, το παλαιό διάταγμα προέβλεπε ότι η ένταξη του προσωπικού θα διαπιστώνεται με μόνη την πράξη του πρύτανη του Ιδρύματος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: