Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΓΟΡΑ ΙΧ : ΠΤΩΣΗ 34,98%!

SHARE

Από το : autobusiness.gr
Μετά την αύξηση του Απριλίου ήδη στο πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου οι πωλήσεις καινούριων ΙΧ σημειώνουν πτώση 34,98%! Αύξηση ρεκόρ 675% για τη Mercedes-Benz!
Πτώση 34,98% σημείωσαν οι πωλήσεις... 
καινούριων αυτοκινήτων στο πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου καθώς διατέθηκαν 1.082 νέα ΙΧ έναντι 1.664 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία διόρθωση της αγοράς που τον προηγούμενο μήνα κατέγραψε αύξηση 20,9% με τα εταιρικά αυτοκίνητα ωστόσο να αποτελούν το 50,9% των συνολικών πωλήσεων...
Πάντως και στο πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου οι πωλήσεις εταιρικών αυτοκινήτων ανέρχεται σε 48% ωστόσο είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κάτι το οποίο μεταφράζεται σε σταδιακή μείωση και των εταιρικών πωλήσεων. Οσον αφορά στις λιανικές πωλήσεις μετά βίας ξεπέρασαν τα 550 αυτοκίνητα γεγονός που προμηνύει νέα λουκέτα κάθετων μονάδων που ανήκουν σε επίσημα δίκτυα...
Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις για το 2013 ανέρχονται στις 20.557 αυτοκίνητα έναντι 23.253 οχήματα καταγράφοντας πτώση η αγορά 11,5%.
Το μέλος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης δήλωσε στο «Autobusiness» χαρακτηριστικά: «Η αγορά επέστρεψε και πάλι στους γνωστούς ρυθμούς με αρνητικό πρόσημο μετά την αναλαμπή του Απριλίου που προήλθε από τις εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης. Ωστόσο το εντυπωσιακό αλλά άκρως ανησυχητικό στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός πως οι εταιρικές πωλήσεις πλέον έχουν παγιωθεί στο 50% και άνω των συνολικών πωλήσεων κάτι το οποίο μεταφράζεται σε νέο γύρο λουκέτων για τις εξουσιοδοτημένες μονάδες των εισαγωγικών εταιρειών. Παράλληλα το κράτος πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου με αποτέλεσμα να μειωθεί ο ρυθμός των λουκέτων και απολύσεων εργαζομένων που αποτελεί πλήγμα στα δημοσιονομικά έσοδα.».

Αναλυτικά οι πωλήσεις
Αλλαγές είχαμε για ακόμη μία φορά στον πίνακα με τις πωλήσεις των εισαγωγικών εταιρειών καθώς στην 1η θέση βρέθηκε η Toyota με 130 πωλήσεις αυτοκινήτων και ακολουθούν η VW με 126, η Opel με 90, η Nissan με 88, η Hyundai με 80, η Fiat με 71, η Skoda με 66, η Citroen με 51, η Suzuki με 39 ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Peugeot με 38 αυτοκίνητα.
Οι εισαγωγικές εταιρείες που σημείωσαν την υψηλότερη αύξηση και μάλιστα με τριψήφιο ποσοστό ανόδου, στις πωλήσεις τους στον πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είναι η Mercedes με 675%, η Chevrolet με 185% και η Lancia με 118%.
Αντίθετα οι εισαγωγικές εταιρείες που σημείωσαν μονοψήφιο αριθμό πωλήσεων ήταν η Mini, η Dacia, η Mitsubishi, η Smart, η Daihatsu, η Porsche και η Land Rover...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: