Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΟΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΝ

SHARE

Η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης  Σαμαράς, μιλώντας στο ελληνο-κινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σαγκάη, και κάλεσε τους Kινέζους επιχειρηματίες ...
να επενδύσουν στη χώρα μας και να αυξήσουν τις επιχειρηματικές τους συναλλαγές με Έλληνες επιχειρηματίες.
“Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας, απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε τη μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το Grexit είναι νεκρό” ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Και πρόσθεσε: “Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη, η κυβέρνηση των τριών κομμάτων είναι συμπαγής, τα τρία κόμματα απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν”. 
Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς είπε ότι "οι θετικές εκθέσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία πιστοποιούν ότι υπάρχει σταθερό έδαφος για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Το τραπεζικό σύστημα θα ανακεφαλαιοποιηθεί. Προχωρούμε τις δομικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, ένας νέος νόμος περί επενδύσεων δημιουργεί one shop stop και ευνοεί την έναρξη νέων επιχειρήσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα”.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι στους Κινέζους που θα επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα, θα δίνεται βίζα πενταετούς παραμονής στη χώρα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. "Η ελληνική οικονομία γίνεται εξωστρεφής και σχεδιάζουμε στρατηγική εξαγωγών. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα 28 μεγάλων αποκρατικοποιήσεων. Αλλάζουμε την Ελλάδα και την βάζουμε στον διεθνή χάρτη των ελκυστικών προορισμών για επενδύσεις" σημείωσε.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, που μπορεί να την καταστήσει πύλη για τη διοχέτευση των κινεζικών  προιόντων. “Ο κόσμος μας αλλάζει, η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για την προώθηση των κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη”. 

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται και στην Κίνα και έφερε σαν παράδειγμα τα Folie-Folie. Σημείωσε ότι, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κίνας, αναπτύσσονται περισσότερα πεδία επιχειρηματικότητας. 

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, ενώ περισσότερα από 100 ελληνικά πλοία χτίζονται τώρα στα ναυπηγεία της Κίνας.
"Στον τουρισμό η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός και  καλούμε περισσότερους Κινέζους να επισκεφθούν τη χώρα μας. Στα τρόφιμα και ποτά τα ελληνικά προιόντα είναι συνώνυμα της ποιότητας και οι εισαγωγές μπορούν να συνεχιστούν και σε άλλα προιόντα, πέρα από τα ακτινίδια" τόνισε.
Κλείνοντας, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία του από τις κινεζικές αρχές. Είπε ακόμη ότι “η Σαγκάη είναι από  τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και μητρόπολη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Με την επίσκεψή μου ήλθα κοντά στην κινέζικη κουλτούρα και πολιτισμό που θυμίζει τη συνεισφορά της χώρας στον παγκόσμιο πολιτισμό. Οι Έλληνες σεβόσμαστε και νιώθουμε κοντά στον πολιτισμό της Κίνας. Σωκράτης και Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή, ο Κομοφούκιος δίδαξε τον δρόμο της Σοφίας, ο Σωκράτης της Αρετής, εμείς να φτιάξουμε τον δικό μας δρόμο της συνεργασίας. Η Ελλάδα και η Κίνα είναι έτοιμες να συνεργαστούν πιο στενά”. 

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κίνα

“Απόλυτα επιτυχημένο” θεωρεί η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα, ο πρωθυπουργός είπε ότι από το ταξίδι αυτό βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία. Η Ελλάδα κοιτάζει το αύριο, οι προσπάθειες όλων είναι να γίνουν επενδύσεις, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 

«Το όνειρό μου είναι ο Έλληνας νέος να μην αναγκαστεί να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας, αλλά να βρει δουλειά στη χώρα του» είπε, ενώ απάντησε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων: «Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει τη χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός. Άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του».

«Υπάρχουν δύο λόγοι που οι Κινέζοι θέλουν σταθερότητα στην Ελλάδα: ο πρώτος είναι ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος της Κίνας. Ο δεύτερος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος των αποθεματικών τους το έχουν σε ευρώ. Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας θα έχει συνέπειες και στην ΕΕ» εξήγησε ο πρωθυπουργός. 

Η στόχευση της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να μπει η Ελλάδα στα επενδυτικά πλάνα της Κίνας, επενδυτικά, με τη συμμετοχή τους στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις, με την ανάπτυξη τουριστικών ρευμάτων προς τη χώρα μας. 

Ενδεικτικά μόνο για τις δυνατότητες στον τουρισμό, κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι “στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της Κίνας του είπε ότι 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδέψουν εκτός Κίνας σε επτά χρόνια. Ο πρωθυπουργός του απάντησε με χιούμορ ότι εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας, να έρθουν στη χώρα μας”. 

Ειδικά για τον τομέα του τουρισμού, η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη μία διαδικασία προβολής της Ελλάδας σε συνεργασία με κινεζικά κανάλια. Θα γυριστεί μέχρι και ταινία στη χώρα μας με Κινέζους σταρ, που θα προβάλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Επιπλέον, υπάρχει ενδιαφέρον για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα. 

Παράλληλα δημιουργεί visa centers, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση βίζας για τους Κινέζους. Αυτό είναι κάτι που το έβαλε μπροστά το υπουργείο των Εξωτερικών. 

Κυβερνητικό στέλεχος έλεγε: “Δημιουργήσαμε σχέσεις και επαφές και εμείς και η επιχειρηματική ομάδα που ήλθε μαζί μας είδε τους σωστούς ανθρώπους και συζητήσαμε πρακτικά πράγματα. Είναι όμως σημαντικό να γίνει φόλοου απ, κάτι που μέχρι τώρα δεν κάνει η χώρα μας. Θα συγκροτηθεί συγκεκριμένη κυβερνητική ομάδα για να δει που ανοίξαν παράθυρα και ευκαιρίες, θα δουν ποιές είναι οι δουλειές που μπορούν να γίνουν, ποιοί είναι οι άνθρωποι που εμπλέκονται, αν έγινε η δουλειά -αν κόλλησε, πού κόλλησε και τί μπορεί να γίνει για να προχωρήσει. Την γενική κατεύθυνση ακόμη και στην επιχειρηματικότητα την δίνει το κράτος της Κίνας, αν και υπάρχει και ο καθαρά ιδιωτικός τομέας, κυρίως στη Σαγκάη”. 

Τα κυβερνητικά στελέχη είδαν μία σειρά ανθρώπους, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο δεύτερος ευρωπαίος ηγέτης μετά τον κ. Ολάντ που είδε την κινεζική ηγεσία. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Κίνας είναι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τη σύγχρονη πραγματικότητα και την δική μας πραγματικότητα.  “Έχουν μία διάθεση φιλική προς την Ελλάδα και γι' αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε αυτά που τους είπαμε. Δημιουργήθηκε ισχυρή δυναμική με την παρουσία μας και πρέπει να την διατηρήσουμε” έλεγε υπουργός που μετείχε στην επίσκεψη. 

Ο πρωθυπουργός τόσο με τον δήμαρχο της Σαγκάης όσο και με τον κυβερνήτη της περιφέρειας, αλλά και με άλλες περιφέρειες που δεν είναι γνωστές, έχει κάνει συνεννοήσεις και θα έρθουν στην Ελλάδα, για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων. 

Στα πρακτικά αποτελέσματα της επίσκεψης, κυβερνητικό στέλεχος έλεγε: “Φεύγουμε με το νέο ότι οι κινέζικοι σιδηρόδρομοι και η COSCO θα συμμετάσχουν στην αποκρατικοποιήση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης, έχουμε επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος κινεζικών επιχειρήσεων για το αεροδρόμιο της Αθήνας, αν και θα πρέπει να συζητήσουμε με την Hochtief και τους Καναδούς, εφόσον αγοράσουν το μερίδιό τους. Επίσης -και αυτό είναι τελευταία εξέλιξη- κινέζικος όμιλος εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Υπάρχουν δύο συστάδες 13 περιφερειακών αεροδρομίων. Είδαμε την Huawei και την ΖΤΕ, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρeίες υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Huawei, ενώ σήμερα έχουν τζίρο 35 δισ. δολάρια, σε τρία χρόνια θα πάνε στα 70 δισ. Και οι δύο πάντως εκδήλωσαν συγκεκριμένο ενδιαφέρον να δημιουργήσουν ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα. Επίσης, σκέπτονται να δημιουργήσουν και ένα logistic center, όπως η Hewlett Packard”. 
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: