Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

''ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ''...

SHARE

Για άλλη μια φορά οι ηγέτες της Ευρώπης αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων καθώς είναι φανερό ότι οι όποιες κρίσιμες για το ενεργειακό και οικονομικό μέλλον...
της ηπείρου, αποφάσεις μετατίθενται για το μέλλον, υπογραμμίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.
Το μείζον ζήτημα της φοροδιαφυγής, προσθέτει η βουλευτής, δεν είναι ούτε καινούριο ούτε αντιμετωπίζεται με ευχολόγια παρά μόνο με την ριζική αλλαγή πολιτικής, στην κατεύθυνση της ρήξης με τις σημερινές, φοβικές πολιτικές έναντι των φορολογικών παραδείσων και των γνωστών μηχανισμών που τους καλύπτουν ενώ την ίδια στιγμή «τα σπασμένα» καλούνται να τα πληρώσουν οι πολίτες και οι κοινωνίες με τις πολιτικές λιτότητας.
Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό ζήτημα, η κ. Δούρου υποστηρίζει πως μια τρίωρη σύνοδος κορυφής πόρρω απέχει από το να συνιστά συνεκτική, ολοκληρωμένη τοποθέτηση έναντι ενεργειακών γιγάντων όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, κ.α..
Μάλιστα επισημαίνει πως σε αυτό το «προδιαγεγραμμένο πλαίσιο μειωμένων προσδοκιών, οι κοινοτυπίες του κ. Σαμαρά, που συμπεριλήφθηκαν στα συμπεράσματα της Συνόδου, σηματοδοτούν ακριβώς ένα πράγμα: το πόσο μακριά από την κρισιμότητα και απαιτητικότητα των περιστάσεων βρίσκονται οι ευρωπαϊκές ηγεσίες».
Καταλήγοντας, αναφέρει: «Τη στιγμή που παγκοσμίως ο ενεργειακός χάρτης ξαναχαράσσεται, η Ευρώπη, εγκλωβισμένη στην ορθοδοξία των περικοπών των δημοσίων επενδύσεων, χαρακτηρίζεται ουσιαστικά από έλλειμμα πολιτικής βούλησης για τη διατύπωση διακριτής, εναλλακτικής στρατηγικής προς το συμφέρον των λαών της».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: