Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ...

SHARE

Πέρασε από τη Βουλή κατά πλειοψηφία η τροπολογία για την πρόσβαση σε πληροφορίες και εμπιστευτικά στοιχεία επιχειρήσεων εν όψει των αποκρατικοποιήσεων.
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η τροπολογία ... 

είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει στις αρχές Απριλίου η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, καθώς οι επενδυτές, για να μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις, πρέπει να γνωρίζουν συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία.
Έπειτα από τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα αναδιατυπώσεις στην τροπολογία και πλέον ορίζεται ότι οι πληροφορίες θα είναι δυνατό να δίνονται μόνο σε προεπιλεγέντες επενδυτές. Με την αρχική διατύπωση τα στοιχεία ήταν δυνατό να δίνονται στους «υποψήφιους» επενδυτές.
Εξάλλου, με αναδιατύπωση η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι η δυνατότητα παροχής εμπιστευτικών πληροφοριών που προβλέπεται από την τροπολογία, δεν θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν ή σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την εθνική άμυνα της χώρας, η δε παροχή των πληροφοριών αυτών από την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ θα χορηγείται μόνο ύστερα από σχετική έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
«Το να εκχωρείτε απόρρητα και μυστικά των επιχειρήσεων αυτών είναι μέσο επίτευξης καλύτερου τιμήματος ή είναι παραχώρηση πλεονεκτήματος τους;» παρατήρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Ανοίγετε την πόρτα των επιχειρήσεων αυτών στους ανταγωνιστές και τους οφειλέτες τους» σημείωσε η βουλευτής και επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις αυτές «δεσμεύονται από εμπορικές συμβάσεις και διακυβερνητικές συνθήκες οι επιχειρήσεις αυτές και μπορεί να υπάρχει παραβίαση διακυβερνητικών πληροφοριών».
«Για μια ακόμη φορά χάθηκε το μέτρο. Εδώ δεν είναι αίθουσα δικαστηρίου» σχολίασε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, για την επίκληση άρθρων του Ποινικού Κώδικα από την κ. Κωνσταντοπούλου.
«Να καταθέσει το κόμμα της αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας» προκάλεσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου. Υπογράμμισε επίσης ότι το κόμμα του δεν θα δώσει κάλυψη σε όσους εμπορεύονται τα στοιχεία των επιχειρήσεων και παρατήρησε ότι μετά τις βελτιώσεις που επέφερε η κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα την ψηφίσουν.
Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τη Ραχήλ Μακρή να καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη χώρα σε γερμανικό προτεκτοράτο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: