Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΑΛΛΑΞΕ...ΓΝΩΜΗ ΤΟ "ΚΑΤΑΡ" ΚΑΙ "ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας 
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Είναι... αλήθεια ότι μετά την επίσκεψη του... Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ που τον συνόδεψαν η "αφρόκρεμα" των Ελλήνων επιχειρηματιών πολλά... άλλαξαν για την... Ελλάδα και τους... Καταριανούς επιχειρηματικά Παρότι ...τονίστηκε ότι το... Κατάρ κάνει..
μόνο... "διακρατικές συμφωνίες" αλλάζει μετά την επίσκεψη Σαμαρά το επενδυτικό ενδιαφέρον του εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί για την Ελλάδα, έπειτα από μια περίοδο έντονης  "αμφισβήτησης" αφού.. "εκλείπουν" πια οι διάφοροι παράγοντες που τον... κρατούσαν επενδυτικά μακριά από τη χώρα μας !
Έτσι...ο εμίρης του Κατάρ... Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί επανήλθε στον κατάλογο των ..."υποψηφίων επενδυτών" για το... "πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού" (...κάμπτοντας ουσιαστικά τις αρχικές αντιρρήσεις του που τον είχαν οδηγήσει σε απόσυρση του ενδιαφέροντος του για το Ελληνικό) και υπογράφοντας τις σχετικές ρήτρες εμπιστευτικότητας που επικυρώνουν έτσι την επαναφορά του στο deal.
H έκπληξη όμως είναι ότι... λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού... Αντώνη Σαμαρά στο... Κατάρ ο εμίρης είχε ανακοινώσει την απόφασή του "να αποσύρει"και το ενδιαφέρον του για την αγορά του μικρού νησιού ονόματι Οξεία ή Οξυά, που βρίσκεται στις εκβολές του... Αχελώου ποταμού!
Το deal όμως τελικά προχωρά και αυτό μετά την επίσκεψη Σαμαρά αφού τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και ο αλ Θανί θα ολοκληρώσει μια επένδυση ύψους... 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Το νησί έχει εμβαδών 4,223 τετραγωνικά χιλιόμετρα  βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης, στο Ιόνιο πέλαγος και ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Εχινάδων μετά τον Πεταλά, είναι ακατοίκητο και "διοικητικά" υπάγεται στο δήμο Ιθάκης.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί είναι λάτρης της θάλασσας και των Ελληνικών νησιών και είναι ένας σημαντικός επενδυτής για την χώρα μας αφού το μόνο που βάζει ως προϋπόθεση είναι να καμφθεί η γραφειοκρατεία στις επενδύσεις του στην Ελλάδα...
Εγώ... το έχω ξαναπεί ο... Αντώνης Σαμαράς είναι... "δυνατός παίκτης" αφού το στοίχημα των επενδύσεων το έχει πάρει "προσωπικά πάνω του" και έχει αποδείξει ότι...πάντα έρχεται πίσω με... γεμάτα χέρια!
Αυτά για όσους βιάστηκαν να... θεωρήσουν ότι η... επίσκεψη στο Κατάρ απέτυχε και ο πρωθυπουργός γύρισε με άδεια χέρια...
Ελπίζω τώρα να... κατάλαβαν ότι το... "αποτέλεσμα μετράει" και το "εθνικό συμφέρων" και τίποτε άλλο...
Μήπως ...να προτείνουν και αυτοί με τη σειρά τους κάποια... επένδυση ή τουλάχιστον να... συναινέσουν σε κάποια στο... μέλλον ;
Σας ευχαριστώ...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: