Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

SHARE

Τη θετική ψήφο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξασφάλισε το επενδυτικό νομοσχέδιο που παρουσίασε στην επιτροπή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, προς επεξεργασία σε πρώτη ανάγνωση.
«Πρέπει να συμφιλιωθούμε ξανά, με ένα ... 
πνεύμα κοινής λογικής, το οποίο επιτάσσει να δούμε το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας και το πώς αυτή θα κάνει άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, ως βασική προϋπόθεση για επενδύσεις αλλά και για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας», τόνισε. 
ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν επί της αρχής το επενδυτικό νομοσχέδιο, από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, ενώ καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης αφού επισήμανε πως «η Ελλάδα έχει πληρώσει λαϊκίστικες αντιλήψεις που επικράτησαν, βάσει των οποίων περίπου πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε επενδύσεις χωρίς επενδυτές και εργαζόμενους χωρίς επιχειρηματίες», ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου κλίματος εμπιστοσύνης, που θα σηματοδοτήσει κι ένα καινούργιο ξεκίνημα για τη χώρα.
«Παίρνουμε τολμηρές αποφάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και της γραφειοκρατίας που εμπόδισαν μέχρι σήμερα την προσέλκυση επενδύσεων» ανέφερε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σημειώνοντας επίσης ότι από τη σύστασή της μέχρι τώρα στη διαδικασία του ταχείας αδειοδότησης έχουν ενταχθεί πολύ λίγες επιχειρήσεις και δεν έχει αδειοδοτηθεί καμία. Αναφερόμενος δε στις ιδιωτικές επενδύσεις υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης εστιάζεται στο τρίπτυχο «ρευστότητα - ταχύτητα - διαφάνεια».

Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου

Με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο διευκολύνεται το σύστημα αδειοδότησης επενδυτικών σχεδίων καθώς συστήνεται η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, η οποία θα χειρίζεται συνολικά τις αιτήσεις Στρατηγικών Επενδύσεων ως μοναδικό σημείο επαφής μεταξύ του Δημοσίου και των Επενδυτών. Επίσης καταργείται η υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής συμμετοχής και προβλέπεται η δυνατότητα εισαγωγής φορολογικών κινήτρων για την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής συγκυρίας. Ακόμη καταργείται η ανάγκη έκδοσης πολλαπλών αδειών και εισάγεται ο θεσμός της «πολυάδειας». Επιπροσθέτως, παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών και σε μέλη οικογενειών τους, που προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 300.000 Ευρώ.

Το νομοθέτημα εισάγει τον θεσμό των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), που διέπουν τις Στρατηγικές Επενδύσεις επί ιδιωτικών ακινήτων και δημιουργείται, η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», για την αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ακρωτηρίου Σουνίου.

Ακόμη εισάγονται διατάξεις που αναμένεται να ενισχύσουν τη ρευστότητα των επενδυτών, δια της προκαταβολής έως και του συνολικού ποσού επιδότησης, κατά την έναρξη της επένδυσης, δια της κατάθεσης εγγυητικής επιστολής, προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: