Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

'' ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΥΦΕΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ''...

SHARE

"Η οικονομία σε Ιταλία και Ελλάδα συνεχίζουν να καταρρέει, η Πορτογαλία είναι στη χειρότερη ύφεση από το 1975: Τα στοιχεία από τις χώρες σε κρίση στην Ευρώπη μπορούν να μας κάνουν να φοβούμαστε για τα χειρότερα για το 2013", γράφει...
η γερμανική Welt.
Η καθοδική πορεία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κρίση έχει καταγράψει ένα νέο χαμηλό ρεκόρ: Τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα, η οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται, η Πορτογαλία έχει πέσει στη χειρότερη ύφεση από το 1975.
Η ύφεση στην Ιταλία είναι στο υψηλότερο ποσοστό από το φθινόπωρο του 2009 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Η οικονομία της χώρας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 μειώθηκε κατά 0,9%. Συγκριτικά, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 2,8%.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στη ζώνη του ευρώ μέσα σε 1,5 χρόνο βυθίστηκε στην ύφεση. Ιδιαίτερα, σε μεγάλο βαθμό, έμειναν πίσω οι επενδύσεις των επιχειρήσεων, η κατανάλωση των νοικοκυριών, επίσης. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν ελαφρά, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν.
Κι η ελληνική οικονομία δίνει τον αγώνα της. Καταγράφηκε μια μείωση κατά 6,4% για το 2012. Παρ 'όλα αυτά, υπήρξε ένα φωτεινό σημείο: η μείωση κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους ήταν 5,7%, δηλαδή μικρότερη από αυτή που είχε αρχικά υπολογιστεί από τη Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ). 6% ήταν η αναμενόμενη μείωση.
Πότε να περιμένουμε επιστροφή στην ανάπτυξη, οι αρμόδιες δεν το αποκαλύπτουν. Πριν από δύο εβδομάδες, η Τράπεζα της Ελλάδος είχε προβλέψει μια περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας το τρέχον έτος κατά περίπου 4,5%. Ελαφρά αύξηση αναμένεται μόνο το 2014, δήλωσε. Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί από το 2008, συνολικά κατά 20,1%.
Η ανεργία είναι σε πιο ψηλά επίπεδα από ποτέ
Η Πορτογαλία έχει βυθιστεί στη χειρότερη ύφεση εδώ και 37 χρόνια και έχει συρρικνωθεί κατά 3,2%. Ο λόγος για την οικονομική κατάρρευση είναι η μειωμένη κατανάλωση κι οι μειωμένες εξαγωγές, σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.
Ήδη από το 2011, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,6%, ενώ για αυτό το έτος, η κυβέρνηση αναμένει μια πτώση της τάξης του 2%.
Το ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, βρίσκεται σήμερα στο 17,6%, στο υψηλότερο σημείο από ποτέ. Στους νέους, ηλικίας κάτω των 25 ετών, αγγίζει σχεδόν το 40%. Πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πίσω από την Ελλάδα και την Ισπανία.
Πηγή: e-go.gr
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: