Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η TASK FORCE ΣΤΑ...ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ...

SHARE

Ως θετική και με ιδιαίτερη σημασία για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποτιμάται η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Φρανσουά Ολάντ...
στη χώρα μας ο Αντώνης Μανιτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο και να του παρουσιάσει την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρά τις δύσκολές συγκυρίες της εποχής.
Παράλληλα ο Υπουργός στάθηκε στη σημασία της συνεισφοράς της Γαλλίας και της Task Force σε επίπεδο τεχνογνωσίας στον τομέα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κατά τη διάρκεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης ο κ. Μανιτάκης εστίασε στην ανάγκη οι δημόσιοι υπάλληλοι να κατανοήσουν και να στηρίξουν τη Μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα. Ακολούθως επισήμανε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να αρθεί το αίσθημα της ανασφάλειας που υποδαυλίζει η υπόνοια περί οριζοντίων και άκριτων απολύσεων καθώς αποτελεί τροχοπέδη για τη Μεταρρύθμιση, ειδικά σε μια κοινωνία όπου η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%.
Λίγες μόλις ώρες μετά την αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου από την Αθήνα, παρουσία του κ. Μανιτάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Μεταρρύθμισης με τους εμπειρογνώμονες της Task Force.
Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των φορέων του Ελληνικού δημοσίου το Υπουργείο Διοικητικής και Ηλεκτρονικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας ξεκινάει το τιτάνιο έργο της αξιολόγησης των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Η τεχνική βοήθεια της Task Force Greece και σε αυτή τη φάση της αξιολόγησης κρίνεται απαραίτητη καθώς τα κλιμάκια της προσφέρουν πολύτιμη τεχνογνωσία και υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης Γάλλοι εμπειρογνώμονες συναντήθηκαν με την επιτροπή αξιολόγησης των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Υγείας.
Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2013 και για όλο το φάσμα των εποπτευόμενων φορέων και με όλα τα Υπουργεία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: