Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΤΟΥΣ...

SHARE

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα του ΔΝΤ μεταξύ των κυβερνήσεων των κρατών μελών το, αφότου ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2007, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος...
Το Γραφείο Ανεξάρτητης Αξιολόγησης του ΔΝΤ συμπεραίνει στην έκθεσή του ότι ο διεθνής οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον έχει επιτύχει «σημαντικές προόδους» όσον αφορά τον ρόλο του ως «έμπιστος σύμβουλος» των κυβερνήσεων των κρατών μελών του.
«Η παγκόσμια κρίση υπήρξε Λυδία λίθος και για το Ταμείο. Η απάντηση του ΔΝΤ στην κρίση οδήγησε σε μία ραγδαία άνοδο της ικανοποίησης που έδειξαν οι κρατικές αρχές των χωρών αυτών προς το πρόσωπό του», αναφέρεται στην έκθεση.

Η έκθεση, με τίτλο Ο Ρόλος του ΔΝΤ ως Έμπιστου Συμβούλου, αποτελεί καρπό έρευνας στους κόλπους των κρατικών αρχών στις χώρες μέλη του, με την παράλληλη συμμετοχή άλλων 400 υφιστάμενων και πρώην αξιωματούχων σε 50 χώρες. Ακόμα, ελήφθησαν συνεντεύξεις και συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια μεταξύ του προσωπικού και των μελών του συμβουλίου του ΔΝΤ.

Οι απαντήσεις στην έρευνα μεταξύ των κρατικών αρχών--με απαντήσεις από τα 137 από τα 188 μέλη του ΔΝΤ--καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το Ταμείο σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζεται ως πιο ανοικτό και ότι «επιδίδεται σε έναν πραγματικό διάλογο», ενώ ακόμη θεωρείται πιο ευέλικτο και ότι ανταποκρίνεται περισσότερο.

Στις συνεντεύξεις που επισυνάπτονται στην έρευνα, οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως από το 2007 το ΔΝΤ έδειξε μεγαλύτερη υποστήριξη στην παροχή δημοσιονομικών κινήτρων, παρείχε βοήθεια στην αντιμετώπιση των ελλειμματικών προϋπολογισμών των χωρών-μελών του και μείωσε τις προϋποθέσεις που απαιτεί από τις χώρες προκειμένου να αξιολογήσει τον δανεισμό τους.

Η έρευνα συμπεραίνει ότι «πάντοτε υφίστανται τριβές μεταξύ του ρόλου του Ταμείου ως θεματοφύλακα της παγκόσμιας και των εκάστοτε οικονομιών και ως έμπιστου συμβούλου των κρατών μελών του».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: