Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ 11.5-12 ΔΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας 
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Δεν ήταν τυχαία η ...καθυστέρηση η καθυστέρηση της συνόδου κορυφής πριν την έναρξη πραγματοποιήθηκε τετραμερής... 
συνάντηση του Χέρμαν Βαν Ρομπάι με τους Φρανσουά Ολάντ, Άγκελα Μέρκελ καιΝτέιβιντ Κάμερον, ώστε να επεξεργαστούν τις επιμέρους ρυθμίσεις της συμφωνίας.
Ερωτηματικό... παραμένει η στάση του Βρετανού πρωθυπουργού, καθώς ο... Ντέιβιντ Κάμερον επιμένει μαζί με τις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά σε οριζόντιες περικοπές ύψους 30 δις ευρώ.

Μεγάλο αγκάθι για την εξεύρεση ενός κοινού τόπου για τον... νέο κοινοτικό προϋπολογισμό είναι η στάση του... Μάριο Μόντι, ο οποίος λίγες ημέρες πριν τις ιταλικές εκλογές επιδιώκει μια καλύτερη συμφωνίαπου θα διασφαλίζει όπως σημείωσε, πόρους για την ανάπτυξη και... «ισορροπημένο προϋπολογισμό».

Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι θα επιφέρει μείωση στο συνολικό ποσό των...14 δις ευρώ  του πορϋπολογισμού που περιμέναμε, κάτι που θα επηρεάσει και τα ελληνικά κεφάλαια που έχει να λαμβάνει η χώρα μας.
Στόχος του... πρωθυπουργού και της Ελληνικής αποστολής είναι η Ελλάδα να κρατήσει σε ποσοστό το μερίδιο που είχε τον περασμένο... Νοέμβριο, με βασικό επιχείρημα ότι όσο περισσότερα χρήματα δοθούν, τόσο... περισσότερες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και θα ενισχυθεί η προσπάθεια για... ανάπτυξη !
Εμείς πάντως επιμένουμε ότι θα πάρουμε... 11.5-12 δις ευρώ από το κοινοτικό προϋπολογισμό....για το 2014-2020!
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: