Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΩΓΗ ΗΠΑ ΚΑΤΑ STANDARD & POOR' S...

SHARE
Αγωγή προτίθεται να υποβάλει το αμερικανικό Δημόσιο σε βάρος της Standard & Poor's, φέρνοντας τον οίκο ενώπιον υψηλών προστίμων ή και αυστηρών περιορισμών για το πώς προχωρεί στο εξής σε αξιολογήσεις πιστωτικών προϊόντων... 

Η αγωγή θα αφορά τα πεπραγμένα του οίκου που θεωρείται ότι συνέβαλαν στο «σκάσιμο» των subprime, το οποίο οδήγησε στην κρίση του 2008. Θα πρόκειται για την πρώτη τέτοια κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με την «καταιγίδα» στις αμερικανικές αγορές.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον οίκο πως πρόκειται σύντομα να υποβάλει την αγωγή. Η ίδια η Standard & Poor's αρνείται πως έχει διαπράξει παρανομία και απορρίπτει ως νομικά έωλη την αγωγή.
Σημειώνεται ότι η αγωγή θα στρέφεται εναντίον του οίκου μόνο για αστικά, και όχι ποινικά, αδικήματα. Τα δεύτερα θα ήταν δυσκολότερο να αποδειχθούν και θα επέσυραν ποινές φυλάκισης σε στελέχη.
Η S&P όπως επίσης και άλλοι δύο μεγάλοι οίκοι, η Moody's και η Fitch, έχουν κατηγορηθεί ότι συνέβαλαν στην οικονομική κρίση δίνοντας κορυφαίες αξιολογήσεις (ΑΑΑ) σε προβληματικά δάνεια. Το σπάσιμο της φούσκας των στεγαστικών δανείων παρέσυρε στη συνέχεια, το 2008, και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: