Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

'' MΠΡΑ-ΝΤΕ-ΦΕΡ '' ΔΝΤ - ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ...

SHARE

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Βερολίνου, κάτι που φαίνεται και στην ετήσια έκθεση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας σε ότι αφορά τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ περί μη σωστού ... 
υπολογισμού της ύφεσης και του λεγόμενου λάθους  πολλαπλαστιαστή.
Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το MGA, στην έκθεσή του, υποστηρίζει ότι οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ  είναι "πρόχειρες και δεν αντέχουν σοβαρής κριτικής" αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα και οι οποίες είναι διαφορετικές, αλλά δίνουν τη σημασία σε βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, όπως η υψηλή ύφεση στην Ελλάδα, και όχι σε μακροπρόθεσμα όπως κάνει η έκθεση της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μπροστά στις δύο εκθέσεις σαφώς και προτιμούμε αυτή της ΕΚΤ, λέει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία πιο σοβαρή έκθεση.
Πηγές του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, είπαν στο MEGA, ότι το λάθος με τον πολλαπλαστιαστή παίζει μικρό ρόλο και το πρόγραμμα έπεσε έξω εξαιτίας παραλείψεων στην Ελλάδα, μη σωστής εφαρμογής του και μίας παρατεταμένης εκλογικής περιόδου στη χώρα. Είναι φυσιολογικό, επισημαίνουν, η Ελλάδα να έχει βαθιά ύφεση, όμως σε 2-3 χρόνια θα φανούν τα καλά αποτελέσματα του προγράμματος προσαρμογή, καθώς όπως τονίζουν το ίδιο έγινε και στην Γερμανία .
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: