Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

OI "ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ.... "ΝΤΟΠΑΡΟΥΝ" ΤΗΝ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ" ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ G20

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας 
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Μία... ιδιαιτέρως σημαντική συνεδρίαση της G20στη Μόσχα με τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών να... 
υπογραμμίζουν την ανάγκη για..."αξιόπιστες μεσοπρόθεσμες στρατηγικές" για τη.... μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους χωρίς πάντως να θέτουν πλέον από εδώ και στο εξής.... αριθμητικούς στόχους και ακριβείς προθεσμίες!
Στη G20 διαπιστώθηκε ότι...δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι ισοτιμίες για να ντοπάρεται η ανταγωνιστικότητα των κρατών ενώ πρόσθεσαν:
G20
  • Η νομισματική πολιτική πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομική ανάκαμψη.
  • Oι ισοτιμίες δεν πρέπει να χρησιμεύουν για να ντοπάρεται η ανταγωνιστικότητα των κρατών.
  • Οι κίνδυνοι που απειλούν την παγκόσμια οικονομία υποχώρησαν και οι συνθήκες στις χρηματαγορές βελτιώθηκαν.
  • Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι και η παγκόσμια ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι υπερβολικά αδύναμη!
Ενώ σχετικά με την νομισματική πολιτική τόνισαν:
G20
  • Η νομισματική πολιτική πρέπει να έχει στόχο τη σταθερότητα των τιμών σε εθνικό επίπεδο και να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εντολές.
  • Δεν θα καθορίζουμε στόχους ισοτιμιών για λόγους ανταγωνιστικότητας.
  • Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα προς συστήματα ισοτιμιών που να καθορίζονται περισσότερο από την αγορά και να "αντανακλούν" την οικονομική κατάσταση.
Για το φορολογικό σύστημα στη G20...οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, που είχαν ζητήσει από τη G20 να ασχοληθεί με το πρόβλημα τόνισαν:
G20
  • Η G20 είναι αποφασισμένη να λάβει μέτρα και τις απαραίτητες συλλογικές δράσεις για να αντιμετωπίσει τα κενά του διεθνούς φορολογικού συστήματος που επιτρέπουν στις πολυεθνικές εταιρείες να διαφεύγουν της φορολογίας.
  • Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, «ορισμένες πολυεθνικές χρησιμοποιούν στρατηγικές που τους επιτρέπουν να μην πληρώνουν παρά μόλις 5% επί των κερδών, ενώ πιο μικρές επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν ως και το 30%.
Πάντως οι... υπουργοί και οι κεντρικοί τραπεζίτες επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να... προχωρήσουν γρήγορα προς συστήματα ισοτιμιών που να καθορίζονται περισσότερο από την αγορά και να "αντανακλούν" την οικονομική κατάσταση δηλώνουν σήμερα οι πλούσιες και αναδυόμενες χώρες της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου που πραγματοποίησαν στη Μόσχα.
Σημαντικές αποφάσεις της G20 με θέμα τις ισοτιμίες των νομισμάτων αλλά και την... φορολογία των κρατών...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: