Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

SHARE
Οταν η Γερμανία των 4 περιπου εκατομμυρίων Τουρκικής καταγωγής είναι κάθετα αντίθετη με την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί εμείς που αντιμετωπίζουμε εκτός των γνωστών προβλημάτων αλλά και την ανεξέλεγκτη δράση εντός της Ελλάδας του Τουρκικού προξενείου στην Θράκη είμαστε οι ποιό ένθερμοι υποστηρικτές;
Αφορμή για τις νέες δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ στάθηκε η πρόταση Ερντογάν για δημιουργία τουρκικών λυκείων στη Γερμανία!!!
"Δεν βρίσκω τίποτα θετικό στην ιδέα να φοιτούν σε τουρκικό λύκειο όλοι οι τούρκοι μαθητές της Γερμανίας", δήλωσε η κα Μέρκελ. Σε ό,τι αφορά την κοινωνική ένταξη των παιδιών "αυτό δε βοηθάει καθόλου τα πράγματα, διότι τα παιδιά και οι έφηβοι τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία πρέπει για λόγους αρχής να φοιτούν σε γερμανικά σχολεία", πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.
Η κα Μέρκελ επανέλαβε επίσης την αντίθεσή της στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιπροτείνοντας ένα καθεστώς προνομιακού εταίρου. "Η γνώμη μου παραμένει σταθερή υπέρ ενός καθεστώτος προνομιακού εταίρου για την Τουρκία" .
Βέβαια τι σημαίνει "καθεστώς προνομιακού εταίρου" δεν μας εξηγούν και δεν μας λένε και απο ποια Ευρωπαϊκή συμφωνία προβλέπεται κατι τέτοιο.
Αρα εδω συμβαίνουν δυο πράγματα είτε προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι στην Τουρκία είτε όντως θα βρούν κάποια φόρμουλα για τις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας.
Πάντως με δεδομένη την αρνητική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών μελών ο πλέον ηλίθιος φαίνεται η Ελλάδα η οποία όχι μόνο ανέχεται την καθημερινή προκλητικότητα των Τούρκων σε σημείο που ο κόσμος αρχίζει και δυσφορεί. Αλλά στηρίζει και την Ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας στηριζόμενη όμως όχι στην πραγματικότητα που είναι οι προκλήσεις,οι ανυποχώρητες θέσεις στο Κυπριακό αλλά και στο γεγονός της προοπτικής να γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες 70 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.Παρά μόνο σε ευχολόγια περιμένοντας οι Τούρκοι στρατηγοί και πολιτικοί να "εκπολιτιστούν" εισερχόμενοι σε μια Ευρωπαϊκή που μόνο όμως ένωση δεν είναι.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: