Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Την επιβολή πλαφόν σε οκτώ νομούς της Ελλάδας από την Τετάρτη 24 Μαρτίου, αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας, σε μία προσπάθεια να «φρενάρει» την κερδοσκοπία στην αγορά καυσίμων. Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε την Τρίτη η υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας, Λ.Κατσέλη μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (συνεδρίασε για το φορολογικό), καθώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη σχετική εισήγηση της ΡΑΕ.
Συγκεκριμένα, πλαφόν θα μπει στους τέσσερις ......... νομούς της Κρήτης, στα Δωδεκάνησα, τη Φωκίδα, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα.
Το πλαφόν θα καλύψει την χρονική περίοδο μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα. Η εισήγηση της ΡΑΕ προέβλεπε διαφορετικές μέγιστες τιμές καυσίμων για καθέναν από τους 8 νομούς (ανάλογα με τις αποστάσεις και τα μεταφορικά που ποικίλλουν), όμως με μία κοινή συνισταμένη: το μεικτό περιθώριο κέρδους εταιρειών και πρατηριούχων (στη χονδρική και τη λιανική) να συμπιεστεί και να κυμαίνεται στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου.
Η μέγιστη δυνατή διάρκεια είναι δύο μήνες. Στους παραπάνω νομούς, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης βρίσκεται σταθερά πάνω από το 1,50 ευρώ το λίτρο τον τελευταίο μήνα.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog